Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Kale Direklerinin Tohumlarını Ekme Zamanı

Geleceğin Kale Direklerinin Tohumlarını Ekme Zamanı

Panenka’nın Planting Goals kampanyası futbol aracılığıyla gelecek nesillere daha yeşil sürdürülebilir bir gezegen bırakmayı hedefliyor.

İklim değişikliği, kuraklık, çölleşme ve ormansızlaşma sonucunda her saniye 1 futbol sahasına eşdeğer büyüklükte orman yok oluyor. Futbolu sosyal ve kültürel açılarıyla ele alan Panenka dergisi, Hollanda’da Nisan ayı sayısıyla birlikte abonelerine ağaç tohumlarını içeren bir paket vererek konu hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu iletişimin kampanyasında ise çocukluğunda futbol oynamış kişilerin çocukluk anılarını canlandırıyor.

kale

Panenka’nın kampanyası yeşil bir gezegen için çocukluğumuzdan ilham alıyor

Çocukken futbol oynayan herkes arkadaşlarıyla maç yaparken ağaçları kale direkleri olarak kullanmıştır. Bu öngörüden yola çıkan dergi daha önce düşünülmemiş bir noktadan sürdürülebilirlik ve çevre konusunu ele alıyor.

Panenka, Tolga Büyükdoğanay‘ın da idari yaratıcı yönetmen pozisyonunda görev yaptığı Ogilvy Social.Lab Amsterdam tarafından hazırlanan #PlantingGoals kampanyasıyla 21 Mart Dünya Ağaç Günü kapsamında yok olan ormanların büyüklüğüne dikkat çekerken futbol severlere gezegenimize yardım etmeleri konusunda çağrıda bulunuyor.

Tohumları içeren paketler üzerinde talimatlarla birlikte sunulacak. Her bir tohum 7 büyük adım aralıklarla ekilirken bu mesafe aynı zamanda iki kale direğinin arasındaki mesafeye eş değer. Tolga Büyükdoğanay, çocukken piknikte ya da parkta oynadığımız oyunları hatırlatarak futbol camiası için daha önceden hiç düşünülmemiş bir ağaç dikme hareketine öncü olduklarını vurguluyor. Bugün ekilen ağaçlar gelecek nesillerin parklarda ya da pikniklerde oynayacağı müsabakalara kale direği olurken gezegenimize de yardım ediyor.

Planting Goals, ormansızlaşmaya dikkat çekmek için çocukken kale direği olarak kullandığımız ağaçların giderek yok olmasına dikkat çekiyor. Futbol odaklı bir dergi olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk kampanyalarına imza atan Panenka, geçtiğimiz yıl da yine Ogilvy Social.Lab Amsterdam ile Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona’ya anlamlı bir veda gerçekleştirmişti.

kale

Künye

Müşteri:
Ajans: Ogilvy Social.Lab Amsterdam
ECD: Tolga Büyükdoğanay
Yaratıcı Yönetmen: Fede Botella, Diego Lauton De Oliviera
Stratejist: Tommy Wigley
Prodüksiyon Şirketi: BeSweet Films
Hesap Yöneticisi: Murray Robertson
PR: Teresa Dos Santos Serra, Anouk Slot, Emma Demes

Görsel: Twitter, adobomagazine