Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tanrı’nın Eline Yeryüzünden Bir Hediye

Tanrı’nın Eline Yeryüzünden Bir Hediye

Ogilvy Social.Lab Amsterdam ve Panenka futbol dergisi, Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona’ya anlamlı bir veda gerçekleştiriyor.

Bu yıl spor tarihinin önemli kayıplarından birini daha yaşadık. Geçtiğimiz ocak ayında geçirdiği trajik helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden Kobe Bryant’ın ardından futbol tarihinin en efsane futbolcularından biri olan Diego Armando Maradona 25 Kasım günü 60 yaşında hayatını kaybetti. Kariyerinde Dünya Kupası’nı kaldırma başarısını da gösteren Maradona, Pelé ile beraber FIFA tarafından 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almış, transferlerde rekor kırmış, 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere’ye eliyle attığı gol ile tarihe geçmişti.

Bu futbol topu Maradona için

Diego Armando Maradona’nın vefatının ardından Ogilvy Social.Lab Amsterdam ve futbolu sosyal ve kültürel açılarıyla ele alan Panenka futbol dergisi anlamlı ve dokunaklı bir film ile futbolun usta ismini anıyor. The Ball of God isimli filmin idari yaratıcı yönetmenliğini ise Tolga Büyükdoğanay gerçekleştiriyor. Maradona, sadece futbol üzerindeki etkisiyle değil popüler kültür üzerindeki tesiriyle de bu oyunun tartışılmaz bir simgesi olarak gösteriliyor. Film, Tolga Büyükdoğanay’ın da değindiği gibi Tanrı’nın Eli olarak hafızalara kazınan Maradona’ya dünyada unuttuğu bir hediye gönderiyor.

panenka

Buenos Aires’in gecekondu mahallelerinde çekilen filmde hayatın içinden insanlar ve mekanlar öne çıkıyor. Kendisinin çocukluğu da Arjantin’in yoksul mahallelerinde geçmiş benzer sokaklarda ve sahalarda top oynamış Maradona yine bu mahallelerden uğurlanıyor.

Film, bir futbol topu balonlar eşliğinde gökyüzüne süzülürken, Maradona’nın söylediği “Ben futbol oynarken mutlu olmaya ve hepinizi mutlu etmeye çalıştım.” sözleriyle sona eriyor. Futbolda pek çok anıyı ve duyguyu insanlara yaşatmış Arjantinli efsane futbolcuyu mutlu edecek bir hediye süzülerek sahibine doğru gidiyor.

Künye

Ajans: Ogilvy Social.Lab Amsterdam
Yaratıcılar: Federico Botella Padilla, Diego Lauton De Oliviera
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tolga Büyükdoğanay
Ajans Yapımcısı:Tamara Bogard
Prodüksiyon: BeSweet film, PANENKA
Yönetmen: Matias Saravia, Larissa Cambauva
Yapımcı: Juan San Roman

Görsel: YouTube