Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benzinden Ucuz Whopper  

Benzinden Ucuz Whopper  

Burger King Fransa, akaryakıt zamlarıyla boğuşan sürücüler için sadece araca serviste geçerli olmak üzere indirimli Whopper sunuyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle brent petrol fiyatları son dönemlerin en yüksek seviyesine çıkarken petrol ve gaz fiyatlarında ülkemizde olduğu gibi küresel ölçekte de dalgalanmalar yaşanıyor. Bu durumun en büyük nedeni Rus petrolünden dolayı arz talep dengesinin bozulmuş olması.

Pandemi döneminde yaşanan krizi ve kısıtlamaları çeşitli yaratıcı kampanyalarıyla fırsata çeviren, futbolda çok tartışılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemindeki soruna esprili bir yanıt bulan Buzzman bu sefer de artan benzin fiyatlarını Burger King için yaratıcı bir kampanyaya dönüştürdü.

Burger King’ten artan yakıt fiyatları karşısında sürücülere destek

Sürücülere biraz olsun nefes aldırmayı amaçlayan Burger King Fransa, araca serviste Whopper hamburgerinin fiyatını 2 Euro’nun altına düşürdü ve sürekli artan benzin fiyatlarıyla cebelleşen Burger King hayranlarını yoldan çıkaracak bir işe imza attı. Kısa dönemli bu promosyonu akaryakıt istasyonlarındaki tabela benzetmesiyle vurgulayan fast food zinciri, normal dönemde 4 Euro olan Whooper’ının fiyatını yarı yarıya düşürmüş oldu. Bununla birlikte özellikle Avrupa ülkelerinde genellikle 2 Euro’nun altında olan ve son dönemde bu sınırı aşan benzin fiyatlarına gönderme yaparak bu sembolik limitin altında Whopper sunduğunu vurguladı.

Kampanya Fransa ve Belçika’da kısıtlı bir süre için uygulamada olacak. 30 Mart tarihine kadar müşteriler araca servis noktalarında Whopper’larını indirimli fiyata alabiliyor. Her araç için en fazla iki indirimli Whopper hakkı sunuluyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: Buzzman
Yaratıcı Yönetmen: Georges Mohammed-Chérif
İdari Yönetici: Julien Levilain
Sanat Yönetmeni: Vincent Tavernier
Metin Yazarı: Arnaud Cherbonnier
Sosyal Medya Yöneticisi: Julien Scaglione
PR: Paul Renaudineau, Amélie Juillet

Görsel: adland