Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Soruyu Bil Bedava Whopper’ı Kap

Soruyu Bil Bedava Whopper’ı Kap

Burger King, sosyal medyaları ve mobil uygulaması üzerinden sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere toplamda 150 bin Whopper dağıtacak.

COVID-19 salgını ülkemizde ve dünya genelinde eğitim sistemini değişikliğe uğrattı. Dünyada çapında birçok ülkede okulların kapatılması sonucu öğrencilerin yüzde 80’inden fazlasının eğitimi kesintiye uğradı. Burger King uzaktan eğitime geçen ABD’de öğrencileri matematik, biyoloji, kimya ve edebiyat gibi alanlarda soruları çözmeye teşvik edecek bir kampanyaya imza attı.

Soruların cevabı Whopper kodu olarak kullanıyor

Burger King, COVID-19 virüsünün yayılması ile birlikte salgın odaklı kampanyalar gerçekleştirmeye başlamıştı. Öncelikle bazı şubelerinin tabelasını Stay Home (Evde Kal) olarak değirmiş ardından evde Whopper yapımı için gerekli malzemelerin yer aldığı afişler paylaşmıştı. Bu seferki kampanya ise Burger King mobil uygulamasını indiren ve sorulara doğru yanıt veren öğrencilere bedava Whopper veriyor. Student Offer (Öğrencilere Özel Teklif) isimli kampanya Buzzman tarafından yaratıldı.

20 Nisan’a kadar ABD’de devam edecek olan kampanyanın aslında bir yaş sınırı yok. Kampanya üniversite çağına kadar olan öğrencileri hedef kitlesi olarak belirlemiş olsa bile öğrenci tanımı belirleyecek kriterler esnek bırakılmış. Dolayısıyla hediye kodu ile ulaşılabilecek 150 bin Whopper için sorular herkese açık. Soruyu doğru cevaplayanlar kodu eve teslim veya al götür siparişlerde kullanabiliyor.

Burger King; Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından ve mobil uygulaması üzerinden farklı konular ile ilgili soruları paylaşmaya devam edecek.

Künye

Kampanya: Student Offer
Müşteri: Burger King
Küresel CMO: Fernando Machado
Pazarlama Başkanı: Renato Rossi
Marka ve İletişim Başkanı: Marcelo Pascoa
Medya ve Dijital Pazarlama İdarecisi: Jorge Oliveira
Sosyal Medya Müdürü: Flavia Guetter
Mobil Uygulama Müdürü: Preston Nix
Ajans: Buzzman
İdari Yaratıcı Yönetmen: Georges Mohammed-Chérif
Yaratıcı Yönetmen: Julien Doucet, Lilian Moine
Sanat Yönetmeni: Hadrien Brice
Metin Yazarı: Hadrien Brice
Strateji ve Planlama: Clement Scherrer
Sosyal Medya Danışmanı: Félix Brunot

Görsel : Twitter