Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
VAR Odasında Neler Oluyor?

VAR Odasında Neler Oluyor?

Burger King, futbolu takip edenlerin aşina olduğu Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemindeki yanlış kararlarda lezzetli hamburgerlerinin olabileceğini eğlenceli reklam filmleriyle gösteriyor.

Burger King ve Buzzman Paris ikilisi bugüne kadar birçok yaratıcı işe imza attı. Özellikle pandemi döneminde görünürlüğe ve desteğe ihtiyaç duyan restoranları Instagram hesabında paylaşarak küçük işletmelere destek verdiği #Whopperandfriends etiketli kampanyası en dikkat çekici işlerden biriydi. Bununla birlikte şubelerin kapalı olduğu dönemde müşterilerin evde Whopper hazırlayabilmesi için mazlemelerin yer aldığı afişlerin basılması yada küçük bir matematik işlemiyle ücretsiz Whopper sunulan Student Offer kampanyası da yaratıcılığıyla dikkat çeken işler arasındaydı.

Burger King Fransa’nın bu sefer hedefinde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi var. Futbolu yakından takip edenlerin ya da takip etmese bile sosyal medyada veyhut haberlerde mutlaka karşılaştığı VAR sistemi, müsabaka sırasında orta hakemin saha dışında bulunun bir odada ekranlardan maçı takip eden hakemlerden destek almasını sağlıyor. Karşılaşma sırasında orta hakem kararsız kaldığı bir durumda oyun durduktan sonra VAR hakemlerine danışabiliyor. Tabii bu durum hem sahadaki sporcular hem de seyirciler için en heyecanlı anlardan biri oluyor. Kimi zaman farklı açılardan görüntülerin incelendiği bu odada taraflardan birini memnun etmeyen kararlar çıkabiliyor.

Yanlış kararların arkasındaki sır

Bu teknolojinin birçok ligde uygulanmasından bu yana eleştiriler de geri kalmıyor. VAR hakemliğinin oyunu bozduğunu düşünenler de var karşılaşmanın zevkini baltaladığını savunanlar da. Bu içgörüden yola çıkan Buzzman, VAR odasında neler yaşanıyor olabileceğine dair alternatif bir gerçeklik sunuyor.

VAR hakemlerinin kafaları karıştıran kararlarının arkasından Burger King çıkıyor. Odada yer alan hakemler kimi zaman hangi menüyü söyleyeceğine karar veremiyor bazı zamanlarda ise iştahlı bir şekilde hamburgerlerini yerken ne dedikleri anlaşılmıyor. Orta hakemin VAR odasıyla iletişime geçme çabası ve zor durumda kaldığı anlar ise esprili anlar ortaya çıkarıyor. Futbolun en tartışmalı anlarını eğlenceli bir seriye dönüştüren Buzzman, hakemlerin tek suçunun karşı konulamaz Burger King lezzetleri olabileceğini komik bir şekilde anlatıyor.

4 mini reklam filminin yer aldığı kampanya Fransa’da Şampiyonlar Ligi ve Ligue 1 karşılaşmaları sırasında gösteriliyor.

Künye

Müşteri: Burger King France
Pazarlama Direktörü: Alexandre Simon
Ajans: Buzzman
İdari Yaratıcı Yönetmen: Georges Mohammed-Chérif
Sanat Yönetmeni: Philippe Boucheron
Metin Yazarı: Patrice Lucet
Sosyal Medya Yöneticisi: Julien Scaglione
Prodüksiyon: Nicolas Gilliot, Blacktool
Yapımcı: Brieuc Dupont, Margaux Beaumier
Yönetmen: Clément Langlais
Ses: Schmooze

Görsel: YouTube