Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford Otosan’ın Gönüllülük Projelerini Anlatan Filmler

Ford Otosan’ın Gönüllülük Projelerini Anlatan Filmler

Ford Otosan çalışanlarının gönüllülük platformu "Gönlüm Senle" için hazırlanan filmler, platformun farklı ihtiyaçlara seslenen projelerini anlatıyor.

Ford Otosan bünyesindeki Gönlüm Senle platformu, çalışanların gönüllü sosyal sorumluluk çalışmalarına destek vermek amacıyla kurulmuş. Bu platform aracılığıyla Ford Otosan çalışanları çeşitli projeler gerçekleştirerek Türkiye’nin dört yanında farklı ihtiyaçlar içindeki insanlara yardım eli uzatıyor. 5 Aralık Gönüllüler Günü vesilesiyle de bu platformun yaptığı çalışmaları anlatırken sosyal sorumluluk farkındalığını artırmayı amaçlayan 3 film çekildi.

2015 yılından bu yana 20’yi aşkın projeyi hayata geçiren Ford Otosan Gönüllüleri’nin çalışma ve fikirleri yaratma sürecini anlatan filmler; Ford Otosan’ın sosyal medya kanallarında yayına girdi. Umut Kafe, Türkiye’nin Kış Çocukları ve Geri Dönüşüm Kahramanları isimli projeleri anlatan filmlerde Ford Otosan Gönüllüleri bizzat rol alıyor. Filmler esprili ve dinamik bir dille projeleri anlatırken projelerin sonuçlarını ve yarattığı etkiyi de istatistiksel olarak vermeyi de ihmal etmiyor.

Farklı İhtiyaçlara Yönelik 3 Proje

Umuda Yolculuk filmi çocuklarının kanser tedavileri için İstanbul’a gelen ve Kaçuv’un aile evinde konaklayan ebeveynlere destek olmak amacıyla geliştirilmiş Umut Kafe projesini anlatıyor. Proje; Ford Transit Jumbo’yu mobil bir kahve dükkanına çevirerek, tedavi sürecinde ailelerin geçimi sağlamakta maddi zorluk çeken ve İstanbul’a gelerek işlerini kaybeden 50’den fazla ebeveyne iş imkanı sunulmasını hedefliyor. Ebeveynler müsait oldukları zaman kafede çalışabiliyor, kafe için börek-çörek hazırlayabiliyor.

Geri Dönüşüm Kahramanları ise Gölcük’teki 19 ilkokuldaki 2.042 1. sınıf öğrencisine geri dönüşüm konusunda farkındalık eğitimlerinin verildiği bir proje. Proje kapsamında; çocuklar ve ailelerine oyunlar ve yarışmalar sayesinde geri dönüşüm konusunda bilgiler verilmiş.

Kış Çocukları ise çalışanlar arasında 17 kişilik bir ekiple başlatılan ve 53.000 TL tutarındaki maddi yardım ile 19 okulda 1408 öğrencinin acil ihtiyaçları karşılandığı bir başka gönüllülük projesi.

Gönüllük kavramını toplumun geneline yaymayı ve daha fazla insanın gönüllü olmasını teşvik etmeyi hedefleyen Ford Otosan;  Gönlüm Senle platformuyla da ihtiyaç sahiplerinin taleplerini daha verimli bir şekilde karşılamak için çalışıyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bir gönüllü ordusuna sahip olduklarını söylerken kendilerini ülke çapında iyilikle temsil eden tüm Ford Çalışanlarıyla gurur duyduğunu da belirtiyor.

Görsel: YouTube