Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Dünyanın Dalış Maskesi: D-Mask

Dijital Dünyanın Dalış Maskesi: D-Mask

ZJ-DDG'nin konsept tasarım dalış maskesi D-Mask; dijital gösterge, kemik iletimli ses özelliği ve kamera modu ile yepyeni bir dalış deneyimi öneriyor.

Piyasada dolanıp duran şnorkelle dalış araç-gereçlerinde uzun zamandır köklü bir değişiklik yapılmadığı dikkatinizi çekti mi? Çinli tasarımcı ZJ-DDG, bu araçlara artık çağdaş bir dokunuş yapılması gerektiği düşünenlerden. Tasarımcı D-Mask adlı konsept tasarımıyla dalış maskelerine teknoloji katıyor.

ZJ-DDG, D-Mask ile turizm endüstrisindeki yaygın şnorkelle dalış araçlarını dönüştürmeyi hedeflemiş. Bu nedenle dalış maskelerine mobil uygulama da dahil birkaç teknolojik ekleme yapmış, ayrıca daha fütürüstik bir görünüm kazandırmış.

Dijital gösterge, kemik iletimli ses özelliği ve kamera modu

Geleneksel maskeden uzaklaşmak adına ZJ-DDG’nin ilk hamlesi, maskeyi yüzün tamamını kapsayacak şekilde tasarlamak olmuş. Böylece kullanıcının 180 derecelik bir görüş alanının keyfini çıkarması sağlanıyor. Geniş yüzeyli maske; derinlik, su basıncı ve hava durumu dahil olmak üzere bazı ölçümlerin dijital olarak yansıtılacağı bir yüzey olması açısından da önem taşıyor.

D-Mask, şnorkelle dalmak için olduğu kadar oksijen maskesiyle birlikte tüplü dalış için de kullanılabiliyor. Dalış sırasında kaybolma sorununa karşı kullanıcının dalış öncesinde koordinatları girip kaydetmesi yeterli.

Dijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-Mask

Cihaz ayrıca dalgıçların SOS durumları ve kötü havalarda su altında rahat seyri için aydınlatma fonksiyonuna sahip. Maskede, çift yönlü iletişim ve müzik dinleyebilmek için kemik iletimi (kemik üzerinden ses ileten teknoloji) ile çalışan ses özelliği de bulunuyor. Su altında iyi bir manzarayı gözüne kestiren dalgıç, fotoğraf çekmek için D-Mask’in kamera modunu kullanabiliyor. Çalma listelerini ayarlamak ve verileri dışa aktarmak için cihaza özel bir mobil uygulama da kullanılabiliyor.

Dijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-Mask Dijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-Mask Dijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-Mask Dijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-Mask

Dijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-MaskDijital Dünyanın Deniz Gözlüğü: D-Mask

Görsel: Behance