Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nerelerden Nerelere: 100 Saniyede Brezilya’da Animasyon

Nerelerden Nerelere: 100 Saniyede Brezilya’da Animasyon

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, 2018 senesi tanıtım kampanyasında, Brezilya'daki animasyon endüstrisine dikkat çekiyor ve 100 saniyelik çok hoş bir animasyon yayınladı.

Brezilya’da 100 yıldır animasyon endüstrisi yaşıyor ve animasyon sanatçıları çizgiden hayallerini ekrana taşıyorlar. Buradan çıkan animasyon sanatçılarının şu an Hollywood ve Avrupa endüstrisinde etkisi ve yeri önemli. Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali de 2018 senesi tanıtım kampanyasında bu konuya dikkat çekiyor ve 100 saniyelik çok hoş bir animasyon yayınlıyor. Fransa’da 16 Haziran’a kadar devam edecek Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’ne Brezilya Ticaret ve Yatırım Teşvik Ajansı (Apex-Brasil) katılıyor ve ülkenin tanıtımına yardımcı oluyor.

Brezilya’nın Çizgi Tarihi

Ajans F/Nazca Saatchi & Saatchi, kampanyayı birçok farklı şekilde ördü. 100 saniyelik tanıtım filmi dışında etkinlik boyunca orada yer alacak açık hava dijital ilanları, etkinliğe katılanların izleyebileceği 10 mini belgesel de kampanyada yer alıyor. Katılımcılar animasyon endüstrisinin geçmişine 10 mini belgeselle seyahate çıkıyorlar.

Filmi çeken yönetmen ikilisi Alton, Brezilya animasyonun geçmişini anlatmayı kendilerine zorlu bir görev olarak düşünmüşler başta. Fakat bu görevin gerçek olup olmaması gözlerini korkutmamış çünkü fikir çok ilgilerini çekmiş. 100 saniyelik film, kronolojik sırayla Brezilya animasyon tarihine ait önemli bir karakter antolojisi sunuyor. Bu koleksiyon çocukların çizgi film gösterilerinden TV reklamlarına, 2016 Oscar’ında aday gösterilen “The Boy And The World” filminden 1917 yapımı Cuca gibi animasyon filmlerine uzanan karakterleri içeriyor.

Yönetmen ikili ekibi kurarken birçok alandan animasyon ve sinema sanatçısını bu projede çalışmaya davet etti. Yazarlar, sanat yönetmenleri, cel animasyon, stop-motion, görsel efekt konusunda uzman kişilerden bir ekip kuruldu ve bunun sonucunda da dinamik bir film oluşturulmuş oldu.

Künye:
Reklam ajansı: F/Nazca Saatchi & Saatchi
Reklamveren: Apex-Brasil
Başlık: Cem Anos em Cem Segundos
Yaratıcı Ekip Sorumlusu: Fabio Fernandes
Yaratıcı Yönetmenler: Pedro Padro, Rodrigo Castellari
Sanat Yönetmenleri / Yazarlar: Mica Moran, Luiz Brodo, Marcelo Almeida
Müşteri İlişkileri: Saulo Sanchez, Rafael Cappelli, Gabriela Marques, Julia Marquezi, Camila Larroudé
Medya Servisleri: Mauricio Almeida, Adriana Roza, Leonardo Sousa
Planlama: Rita Albuquerque, Quentin Mahe
RTV: Elucieli Nascimento, Fernanda Sousa, Rafael Paes, Victor Alloza
Yapım Şirketi: Vetor Zero
Yönetmenler: Alton
Kurgu: Vetor Zero Team
Sorumlu Yapımcılar: Alberto Lopes ve Sergio Salles
Post Prodüksiyon: Vetor Zero Team
Online: Vivi Torre
Hesap Yöneticileri/Çizgi Yapımcıları: Fernanda Germek, Marcia Guimarães
Konuk Sanatçılar: Alceu Baptistao – Tartaruga, Alê Abreu – Menino e o mundo, Angeli – Wood & Stock e Rê Bordosa, Celia Catunda – Luna e Peixonauta, Cesar Cabral – Dossiê Rê Bordosa, Clóvis Vieira – Cassiopéia, Juliano Enrico – Irmão do Jorel, Kiko Mistrorigo – Luna e Peixonauta, Luiz Bolognesi – Uma História de Amor e Fúria, Marcos Magalhães – Ratinho Azul e Meow, Otto Guerra – Wood & Stock: Sexo, Orégano e Rock’n’Roll, Paolo Conti – Minhocas, o filme, Rafael Ribas – Lino uma aventura de sete vidas, Rosana Urbes – Guida, Thiago Martins – Fudêncio, Victor Hugo – Historietas Assombradas, Walbercy Ribas – O Grilo Feliz e o Homenzinho Azul, Zé Brandão – Tromba Trem
Ses Yapım Şirketi: Satélite Áudio
Kondüktör: Equipe Satélite
hesap Sorumluları: Fernanda Costa, Tatiane Dias Ferreira
Müşteri Onay: Carlos Villanova, Pricila Caied, Fabio Galvão

Görsel: Vimeo