Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tokyo’da Fantastik İzlenimler

Tokyo’da Fantastik İzlenimler

Ilya Kazakov, Tokyo seyahatini ölümsüzleştirdiği "Tokyo trip illustrations" adlı bir illüstrasyon serisi paylaştı.

Dünyanın bazı noktaları, yaratıcı insanlar üzerinde çok daha fazla etki yaratıyor olmalı. Tokyo da ilham perilerinin yoğun olduğu bu tür yerlerden olsa gerek. Londralı animasyon sanatçısı James Curran’ın 30 günlük bir GIF maratonu halinde aktardığı Tokyo anılarına daha önce yer vermiştik. Ardından Japonya seyahatini özgün GIF’leriyle ölümsüzleştiren Endonezyalı illüstratör Clara Christine Wijaya’nın gözünden Tokyo, Kyoto ve Osaka’ya seyahat ettik. Rus İllüstratör Ilya Kazakov da Tokyo’nun büyüsüne kapılan sanatçılardan.

Tokyo’dan izler taşıyan bambaşka bir dünya

Ilya Kazakov, geçtiğimiz yıl ilk kez gittiği Japonya’yı ve özellikle de Tokyo’yu o kadar sevmiş ki, her gün şehrin içinde eskiz defteriyle yürüyüş yapmış ve bol bol çizmiş. Sanatçı, şimdiye kadar bunları internette yayınlamamış. Geçtiğimiz ay, odasında bu eskizleri ve illüstrasyonları bulmuş ve Tokyo trip illustrations adı altında Behance’te yayınlamış. Serideki çizgi kalitesi son derece yüksek. Kazakov Tokyo’yu olduğu gibi tasvir etmemiş, gözlemleriyle Tokyo’dan izler taşıyan fantastik bir dünya yaratmış adeta. Bazı hayvan figürlerinde ufak tefek Studio Ghibli etkileri hissettiren tuhaf bir dünya bu. Sanatçı çizimleri, doğrudan kağıt üzerine mürekkepli kalemle yapmış. MUJI defter ve Zebra F-701 kalem kullandığını da özellikle belirtmiş. Ardından çizimleri dijital ortama aktararak Photoshop’ta renklendirmiş. Behance topluluğu tarafından da beğeni toplayan illüstrasyon serisi, platformda öne çıkarılmış.

Sanatçının çalışmalarını Facebook ve Instagram hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Tokyo'dan Fantastik İzlenimler Tokyo'dan Fantastik İzlenimler Tokyo'dan Fantastik İzlenimler Tokyo'dan Fantastik İzlenimler Tokyo'dan Fantastik İzlenimler Tokyo'dan Fantastik İzlenimler Tokyo'dan Fantastik İzlenimler

Tokyo'dan Fantastik İzlenimler

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.