Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpeğinizle Müzik Zevkiniz Ne Kadar Uyumlu?

Köpeğinizle Müzik Zevkiniz Ne Kadar Uyumlu?

Spotify, Almanya'daki Tierschutzverein München e.V. barınağıyla ortaklık kurarak insanları ve hayvanları ortak müzik zevklerine göre bir araya getiriyor.

Bilmiyorum sizin hayvan dostlarınızın müziğe yaklaşımı nedir ama benim bir kedim var ve punk dinlediğimde uykusunda bile kuyruğuyla ritm tutuyor. Ya da old school hip-hopa bayılıyor. Kendisi sevmediği bir müzik duyunca da suratını ekşitiyor. Kedi ve köpeklerin TV izlediğini biliyorum, hatta kumanda bile kullandıklarına şahit olmuşluğum var. Ama müzik konusunda zevk sahibi olmaları konusu en hoş olanı. Zaten Glasgow Üniversitesi’nde Ocak 2017’de yapılan bir çalışmada da köpeklerin kendi müzik zevkleri olduğu ortaya çıkmış. Spotify da bu araştırmayı duydu tabii ki müzikle ilgili olduğu için ve Almanya’daki “Tierschutzverein München e.V.” isimli bir hayvan barınağıyla müzik tercihlerine göre insan ve köpek eşleştirmek için ortaklık kurdu.

Köpeğinizi Sadece Gezdirmeyin Sevdiği Sanatçının Konserine de Götürün

Serviceplan reklam ajansı tarafından hayata geçirilen projenin adıysa Adoptify. İnternet sitesi üzerinden çalışan sistemde, site Münih’teki bir barınakla senkronize çalışıyor. Barınakta her bir köpeğin hangi tarz müziği tercih ettiği not alınıyor. Muhtemelen köpeklerin hangi tarz müzikten hoşlandığını çeşitli çalma listelerini test ederek yapıyorlardır. Sitede de tüm köpekler müzik zevkine sıralanmış şekilde duruyor. Böylece siteyi ziyaret edenler köpeklerle ilgili videoları izleyip ve kendi müzik zevkinin uyuştuğu köpeği sahiplenebiliyor.

Kampanyayı hayata geçiren ajans Serviceplan, Spotify’in müzik dinleyicilerini en iyi analiz eden ve oların tercihlerinden anlayan müzik servis sağlayıcısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de bu projeyle birlikte Spotify’in analiz bilgisini köpekler için kullanmaksa ajansı da çok heyecanlandırıyor. Adoptify kapsamında ayrıca kişiselleştirilmiş video banner’lar üzerinden müzik dinleyicilerine aynı zevkteki köpekleri de göstererek öneride bulunacaklar.

Markalar gerçekten hayvan sahiplendirme adına güzel kampanyalar yapıyorlar. Adoptify gibi geçtiğimiz sene Pedigree de hayvan sahiplendirecek bir kampanya yapmış, Facebook’taki artırılmış gerçeklik filtrelerini kullanarak suratınızı sahipsiz bir köpeğe dönüştürmüştü.

Künye:
Kullanılan Şarkılar:
Indie-Pop (Welpen): Good old times – Alex Cohen
Hip-Hop (Gloria): Wear you out – Tyrone Briggs
Indie-Rock (Milow): Noises – Mike Mains
Klasik (Moshi): Nessun Dorma – Giacomo Puccini
Electro (Ray): Don’t panic – No control

Reklamveren: Tierschutzverein München e.V.
Yaratıcı Medya Ortağı: Spotify GmbH

Serviceplan:
Yetkili Yaratıcı Yönetici, Küresel: Alexander Schill
Yaratıcı Yönetim Ortağı, Almanya: Matthias Harbeck
Ajans: Serviceplan Campaign X

Serviceplan Campaign X:
Üst Yaratıcı Yönetmen: Hans-Peter Sporer
Yaratıcı Yönetmen: Luitgard Hagl
Reklam Yazarı: Kornelia Szatko, Leon Morelli
Sanat Yönetmeni: Michael Lux
Hesap Yöneticisi: Konstanze Kliesch
Film Yapım Şirketi: Neverest GmbH & Co. KG

Film:
Yönetmen: Luis de Maia
Görüntü Yönetmeni: Sebastian Hofer
Üst Yapımcı: Maggy Fischer, Anett Grünbeck
Yapımcı: Nicole Ostermeier
Yapımcı Asistanı: Saskia Diers

Medya Ajansı: Plan.Net Media
Dijital Ajans: Plan.Net Technology & Datamints
Teknik Yöneticiler: Felix Koschmidder, Heinrich Plener

Görsel: Youtube, Adoptify
Manşet görseli: Tierschutzverein München e.V.