Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo S90 İş Görüşmesi Yaparsa

Volvo S90 İş Görüşmesi Yaparsa

Volvo S90, yapay zeka kullanarak Brüksel'deki otomobil fuarında adaylarla iş görüşmesi yaptı ve verdikleri yanıtları değerlendirdi.

Volvo, otomobillerinin yapabildiklerini göstermek için yine otomobillerini kullanmayı seviyor. Örneğin daha önce XC60 modelinin güvenlik konusundaki hassasiyetini göstermek için güvenlik kamerasının çektiği fotoğrafları sergilemişti. Brüksel Motor Show için ise Volvo S90’ın yapay zekasını tanıtmak amacıyla ilginç bir çalışmaya imza atıldı ve otomobilin belirlenen adaylarla iş görüşmesi yapması sağlandı.

Reklam ajansı FamousGrey tarafından yaratılan çalışma Volvo S90’ı “HR90” isimli bir modele çeviriyor. Brüksel otomobil fuarı için gerçekleştirilen aktivasyonda, Volvo’nun Ghent’teki fabrikası için işe alım süreci otomobil tarafından yürütülüyor.

Yapay Zeka Tarafından Analiz Edilen İş Görüşmesi

Çalışma için Volvo’nun 50 pozisyon için aday aradığını duyurulduktan sonra insanların yerel bayiler aracılığıyla internet sitesi üzerinden başvurularını yapmasını istenmiş. Brüksel’deki fuar sırasında ise adaylar görüşmeye çağrılmış. Yüz tanıma teknolojisi, mapping ve önceden tanımlı parametreler aracılığıyla S90, adayın yüz ifadelerini ve sözlerini analiz ederek bilgi düzeyini, motivasyonunu ve sosyal becerilerini ölçmüş. Verdikleri yanıtlara dayanarak otomobilin içerisindeki yapay zeka tarafından yapılan değerlendirme,  Volvo’nun insan kaynakları bölümüne gönderilmiş. Bundan sonrası ise klasik işe alım süreci, değerlendirme Volvo için uygun bulunduğunda adaylar aranarak gerçek bir insanla görüşmeye çağrılmışlar.

Brüksel’deki fuar boyunca görüşmeleri yürütülen S90, fuar sonrasında iş fuarları, okullar ve Volvo bayilerini gezerek yeni adaylarla görüşmelere devam edecek. Kampanya sosyal medyada, özellikle LinkedIn gibi ilgili platformlar üzerinde destekleniyor.

www.volvohr90.be www.volvohr90.be

Künye:
Volvo
Reklam Ajansı: FamousGrey Brussels

Görsel: Vimeo