Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Işıkla Aydınlatılmış Gibi Görünen Mimari Çizimler

Gerçek Işıkla Aydınlatılmış Gibi Görünen Mimari Çizimler

Nikita Busyak, çizimlerine eklediği ışık efektiyle iki boyutlu evrende gerçek bir yaşam varmış izlenimi yaratıyor.

Mimari temalı yaratıcı işlerin ayrı bir çekiciliği var. Dijital sanatçılardan tutun da çağdaş nakış sanatçılarına kadar bu temayı ele alan sayısız çalışmaya yer verdik. Ukraynalı sanatçı Nikita Busyak ise kalem ve mürekkep kullanarak yaptığı çizimlerine gerçekçi ışıklandırmalar ekleyerek farklı bir etki yaratıyor.

Nikita Busyak, çizimlerine dijital ortamda ışık ekliyor

Nikita Busyak her analog çizimin üzerine dijital müdahaleyle ışık ekliyor. Böylece siyah beyaz evlerin pencereleri, sanki içerde yaşayan birileri varmış gibi altın rengi ışıkla parlıyor. Sanatçının çizim tutkusu erken yaşlarda başlamış ve çevresinde gördüklerini çizerek becerilerini geliştirmiş. Geleneksel kalem ve mürekkep eskizlerini dijital sanatla birleştirme arzusu hep varmış. Eskizlerindeki ışık ve gölgelerle oynarken, pencerelere ışık ekleyerek binaları canlandırma fikri doğmuş. Böylece dijital araçları kullanmaya başlamış. Binalardaki ışık efektine kendi deyimiyle aşık olmuş ve uzun yıllardır aradığı tarzın bu olduğunu fark etmiş.

Klasik Avrupa yapılarından, apartmanlara ve ormandaki tek kişilik kulübelere kadar farklı türlerde yapıları ele alıyor. Işık ekleyerek bu yapılara biraz daha sıcak bir görünüm katıyor. İllüstrasyonlarını loş ışıkta fotoğraflayarak dijital efektler için hazır hale getiriyor. Bu hafif karanlık fotoğraf çekimi sayesinde ışık daha iyi parlıyor. Bu basit numara, iki boyutlu görüntülerde küçük bir dünya varmış gibi görünmesini sağlar.

Nikita Busyak’ı instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.

Nikita Busyak Nikita Busyak

Görsel: Instagram