Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevreden Renk Kopyalayarak Kağıt Üzerine Çizim Yapılabilen Kalem

Çevreden Renk Kopyalayarak Kağıt Üzerine Çizim Yapılabilen Kalem

Colorpik Pen, kartuşlarındaki mürekkepleri karıştırarak kullanıcının seçtiği renge hayat veriyor.

Gerçek yaşamdan renk toplayıp bunları dijital ortamda kullanma imkanı sunan çeşitli ürünlere rastlamış olabilirsiniz. Colorpik Pen ise çevrenizde görüp beğendiğiniz renklerle kağıt üzerine çizim yapma imkanı sunarak rekabeti farklı bir boyuta taşıyor. Seçilen renkler dijital ortamda çizim yaparken de kullanılabiliyor.

Colorpik Pen, 16 milyon rengi parmaklarınızın ucuna getiriyor

Kendi paletini oluşturmak ve kendi renk karışımlarını yaratmak, yaratıcı sürecin çok önemli bir parçası. Colorpik Pen 16 milyon rengi kopyalama yeteneğiyle bu sürece çok şey katabilecek bir kalem. Bu anlamda sanatçıların, tasarımcıların ve de hobi olarak üretim yapanların çoktan gündemine oturmuş durumda.

Colorpik Pen’e her biri farklı bir taban rengine sahip dört adet yeniden doldurulabilir mürekkep kartuşunun yanı sıra bir RGB renk sensörü entegre edilmiş. Belirli bir renk tonu kopyalamak için kullanıcıların yalnızca sensörü istenen objeye ya da canlıya tutması ve bir düğmeye basarak tarama işlemini başlatması yeterli. Bunun ardından kalem kendi içindeki mürekkepleri harmanlayarak taranan pigmente hayat veriyor.

Tanıtım videosunda kalemin, yaprak veya lamba gibi farklı şeylerin tonlarını yakalamak için kullanıldığı ve bunların anında kağıda aktarıldığı görülüyor.

Altı farklı çizim ucu var

Colorpik Pen ayrıca çeşitli vuruşlara ve stillere olanak tanıyan altı adet değiştirilebilir uçla (iğne uç, tükenmez kalem ucu, yuvarlak uç, dolma kalem ucu, marker uç ve fırça uç) çok yönlü kullanım imkanı sunuyor.

Haberin giriş kısmında, seçilen rebklerle dijital ortamda da çizim yapılabildiğini söylemiştim. Colorpik Pen, Bluetooth veya USB bağlantısı sayesinde tablet veya bilgisayarlardaki özel bir uygulamayla eşleştiriliyor. Bu dijital yardımcı, pigmentlere ince ayar yapma seçenekleriyle birlikte kullanıcılara taranan renk tonlarını dijital projelerine entegre etme olanağı sağlıyor.

Kalem, yaklaşık 15 saatlik kullanım sunan 280 mAh lityum pil ile çalışıyor. Her mürekkep kartuşu, 2 milyon cm’i aşkın yüzeyi dolduracak kadar çizim yapmaya yetiyor.

Şu anda Kickstarter’da fonlanan kalem; dört uç, bir renk şeması ve üç mürekkep kartuşu içeren 149 dolar fiyatla hedef kitlesine sesleniyor. Ayrıca yalnızca birkaç dakikada hedeflediği desteği toplayarak şimdiden başarılı olacağına işaret ediyor.

Görsel: Kickstarter