Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPad Pro ve Kindle Melezi Bir Tablet: reMarkable 2

iPad Pro ve Kindle Melezi Bir Tablet: reMarkable 2

reMarkable 2, e-mürekkep kullanarak uzun pil ömrü sunan ve odağına rakip olarak kağıt kalem ikilisini alan bir kağıt tablet.

Tabletletin kullanım alanı çok genişledi. Tüketici perspektifinin bu konuda daha esnek olması ve tablet donanımlarının bilgisayarlara yaklaşmış olmasının bunda büyük katkısı var. Geçmişte iPad ilk çıktığında sadece büyük bir iPhone gibi tartışmalar yapılırken günümüzde teknolojinin mobilitesi bir hayli arttı. Öyle ki telefonların donanımları bilgisayarlarla yarışır nitelikte, hatta birkaç sene önceki bilgisayarlardan daha güçlü telefonlara sahibiz. Her yeni iPad Pro’nun da dizüstü bilgisayara daha çok benzediği günümüzde tabletler pazardaki alanını ziyadesiyle ispatlamış durumda. reMarkable 2, bu piyasaya sadece belirli bir özelliği gerçekleştirmek için giren yeni bir tablet.

reMarkable 2, uzun süredir piyasada olan iki ürünün bazı özellerini alarak kendine hibrit bir alan açıyor. Kindle’ın e-mürekkep, buna bağlı olarak uzun pil ömrü ve monokrom renk paleti özelliklerini alıyor ve iPad Pro’nun kalem kullanarak deftere yazar gibi not alma deneyimini birleştiriyor. Marker isimli kalemiyle hassas girdileri bile algılayabiliyor ve akıcı bir şekilde not tutmayı sağlıyor. Bunu hem pdf gibi hazır dökümanlar üzerinde hem de yeni ve boş kağıtlar üzerinde yapabiliyor. Apple Pencil ile olan benzerliği ise ikisi de ait oldukları cihazlarla çok uyumlu çalışmaları ve tablet deneyimini pekiştirmeleri üzerinden anlamlandırılabilir. Apple Pencil’den farkı ise şarj etmeye ihtiyaç duymuyor reMarkable 2’nin kalemi.

2 hafta pil ömrü ve kağıt hissi ile reMarkable 2

reMarkable 2, e-mürekkep kullanarak bir dizi avantaja da sahip oluyor. En başta ekran olarak yüzlerce pikselden oluşan bir yapıya ihtiyaç duymuyor. Bu sayede hem yazı yazarken kullanıcıya verilen kağıt üzerine yazma hissi pekiştiriliyor hem de uzun pil ömrü sunabiliyor. Öyle ki reMarkable 2’nin pil ömrü tam iki hafta. Günde bir şarj etmeye alıştığımız cihazlarımızın yanında iki hafta ile uzun kullanım ömrü sunuluyor.

Bir kağıt tablet olarak nitelendirilen reMarkable 2, pdf ve epub açabilmesiyle sadece döküman üzerine çizim yapmayı değil aynı zamanda kitap okuma gibi bir basamak gerideki amaçlar için de kullanılabiliyor. Bu bağlamda da Kindle’a bir adım daha yaklaşıyor. Ayrıca mobil uygulamasıyla birlikte üzerinde yazılan, çizilen notlar doğrudan telefona veya bir başka kişiye gönderilebiliyor.

Bir önceki nesiline göre pil ömrü 3 kat ve performans olarak 2 kat güçlendirilmiş durumda. Ayrıca ürün bir kurşun kalemden de daha ince. 4,7 mm olan inceliğiyle bir kağıt üzerine yazma hissini pekiştirmeyi hedefliyor. 33 dili destekleyerek el yazısını dijital metine dönüştürebiliyor. Ve 8 GB depolama alanıyla 100 bin sayfa içeriği belleğinde tutabiliyor. reMarkable 2’nin piyasa fiyatı 399 dolar olarak belirlenmiş. Bu açıdan da Kindle ve iPad Pro hibriti olma özelliğini pekiştiriyor. Fakat şu anda ön sipariş döneminde olmasıyla reMarkable 2’ye ek olarak kılıf, Marker kalem ve kargo ücreti de bu fiyata dahil edilerek 399 dolar olarak yuvarlanmış. Detaylı bilgiyi internet sitesi üzerinden alabilirsiniz.

Görsel: remarkable.com