Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Tablet  iPad tanıtıldı.

Apple Tablet iPad tanıtıldı.

Apple bugün tablet bilgisayarını tanıtıyor. Kimine göre iPhone yarattığı türden bir deprem yaratacak. Kimine göre yazılı basın sektörünü içine düştüğü bataktan kurtaracak. Kimine göre ise Apple milyar dolarlık yeni bir kazanç kapısı sağlayacak. 

Bugünden sonra ürünü konuşmaya başlayacağız ama tanıtım öncesinde olanlar da bir onun kadar ilginç. Zira şimdiye kadar ürün hakkında kimse kesin bir bilgiye sahip değildi. Herkes Apple’ın bir tablet bilgisayar üzerinde çalıştığını tahmin ediyordu. Fakat Apple, en ufak yenilik yapsa cümle aleme duyuran sıradan firmalardan değil. Tersine çok büyük bir gizlilik politikası izledi. “Bir şeyi herkesin duyurmak istiyorsan, sır olduğunu söyle.” derler. Bu gizlilik ürüne inanılmaz bir medya ilgisi sağladı. Öyleki yıllardır üzerine çıkan söylentiler sadece teknoloji bloglarında değil, BBC gibi saygın haber kaynaklarında yer bulmaya başladı. 

Tabi kimileri tam olarak nasıl göründüğü bilinmeyen tablet için konsept tasarımlar üretti. Söylentiler aldı başını yürüdü bazı bloglar tüm söylentiler için rehber oluşturdu. 

En sonunda ürün açıklandı detaylar ve fotoğraflar aşağıda. 

İsim: iPad
Ekran Büyüklüğü:  9.7″ 

Kablosuz Bağlantı: Wi-Fi b-g-n, Bluetooth, – 3G
İşletim sistemi: iPhone OS 4.0
Fiyat: 499 $ – 829 $
Kapasite: 16 Gb – 32 Gb – 64 GB 
Pil ömrü: 10 saat 
Piyasaya Çıkış Tarihi: wifi modelleri için 60 gün,
wifi + 3g için 90 gün 
Diğer: Ön kısımda Home Tuşu, tüm iPhone uygulamaları, iWorks ve iBookstore 
Peki neler yok?
Kamera, Multitasking ve tabi ki safari de flash desteği yok. 

Steve Jobs sahneye çıkıp iPad’i tanıttı. “Günümüzde herkesin dizüstü bilgisayarı ve akıllı telefonu var. Ama biz arada bir ürün olabileceğiniz düşünüyoruz. Ne olacağını uzun zaman düşündük. İnsanlar bunun cevabının netbooklar olduğunu söylediler. Fakat netbooklar sadece daha ucuz ve daha küçük dizüstü bilgisayarlar. Diz üstü bilgisayalardan daha iyi değiller.” diye söze başladı.  

Steve’e göre iPad ile intenette sörf, resim, müzik ve video için dizüstü bilgisayarlardan çok daha iyi. Piyasadaki netbooklardan çok daha ince. 

Yeni iPad aslında büyük ekranlı bir iPhone gibi gözüküyor. iPhone OS ile çalışıyor. Farklı olarak çok daha geniş ekran alanı sunuyor. App Store dakji tüm programları şu anda küçük ekranda ya da zoom edilmiş olarak tam ekranlı çalıştırabiliyor. İsteyen uygulama geliştiricileri büyük ekran için uygulamarını güncelleyebilirler. 

Apple iPad ile kitap satmayada başlıyor yeni uygulamarı iBook ile kullanıcılar istedikleri kitabı iPad ile satın alıp okuyabilecekler. 

Mac bilgisayarlarında kullanılan iWork uygulamaları da iPad de çalıştırılabilecek. iWork uygulamarı 9.99 $ dan satılacak. 

iPad’in 3G içerene versiyonları da mevcut. Apple yine AT&T ile ayda 14.99$ 250 MB ve 29.99$ da limitsiz internet erişimi sunuyor. . Uluslararası tarifeleri haziran ayında açılanacak. iPad micro SIM kullanıyor.

iPad’in fiyatı 499$ dan başlıyor özelliklere göre 829$ a kadar çıkıyor.

Wi-fi içeren modeli 60 gün içerisinde sadece Amerika da değil diğer ülkelerde de satışa girecek. 


Klavye aksesuarı sayesinde isterseniz sanki dizüstü bilgisayarmış gibi kulanılabileceksiniz. 

Özetle iPad daha çok internette gezmek, maillerinizi kontrol etmek, facebook durumunuzu değiştirmek, twitter a bakmak, belki yeni bir blog yazısı yazmak, kitap ve dergi okumak için. iPhone’nun yapabildiği herşeyi daha iyi yapabilen bir alet. Bilgisayarınızı bir kenara atmanıza sebep olacak türden bir ürün değil. Ama evdeki dizüstü bilgisayarınızı günlerce açmanızı engelleyebilir.

Torunlarının dijital fotoğraflarını ya da videosunu görmek isteyen ama bilgisayarı olmayan bir dede için iPad’in neler yapabileceğini bir düşünün.

Bilgisayar faresi ile, viruslerle, firewall ile, program yüklemenin zahmetiyle uğraşmaktan korkan büyük bir kitle için iPad bulunmaz bir nimet. Özellikle eskiden analog olan müzik, resim , video, kitap gibi medyaların dijital ortama kaydığı bir zamanda. Bilgisayarı açmaya korkan kesim iPad’e kucak açacak. Tüm bunların üstüne  499$ lık fiyatını ekleyin. Aslında karşımızdaki ürünün bundan sonra bilgisayar endüstrisine şekil verecek ilk basamak olduğunu farkedeceksiniz.