Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni iPad Pro Pek Çok Dizüstü Bilgisayardan Daha Güçlü

Yeni iPad Pro Pek Çok Dizüstü Bilgisayardan Daha Güçlü

Apple'ın 18 Mart tarihinde tanıtımı gerçekleştirdiği iPad Pro işlemcisi, LİDAR sensörü ve özel tasarlanmış trackpad'e sahip klavyesi ile dikkat çekiyor.

Apple üstün performansa sahip yeni iPad Pro modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni model bir önceki iPod Pro serisi ile aynı boyutlara sahip olmasında rağmen daha güçlü işlemcisi, kamerası ve tasarımı ile öne çıkıyor. Geçtiğimiz gün sadece bir basın bülteniyle tanıtımının yapıldığı yeni iPad Pro’nun satışları da Apple mağazaları kapalı olduğu için internet üzerinden gerçekleşecek.

iPad Pro için tasarlanmış trackpad

Tanıtımın yapılması ile birlikte iPad Pro ile dizüstü bilgisayarlar arasında farkın giderek kapandığını görülüyor. Alttan aydınlatmalı Magic Keyboard tanıtımını da yapan Apple, klavyeyle birlikte trackpad desteği sunuyor. Yeni aksesuar sayesinde modeller dik bir şekilde durabiliyor. Bu özellikler iPad Pro’yu dizüstü Macbook modellerine bir adım daha yaklaştırıyor.

Apple iPadOS’te yer alan trackpad desteğinin macOS’teki deneyimden daha farklı olduğunu da söylüyor. Marka, macOS’teki trackpad deneyimini kopyalamak yerine iPad Pro için yeni br tasarım gerçekleştirmiş.

LİDAR sensörü derinlik algılama ve artırılmış gerçeklik için kullanılıyor

Trackpad dışında bir diğer önemli özellik A12Z Biyonik işlemci oldu. 8 çekirdekli GPU ve özel ayarlı performans denetleyicileri ile şimdiye kadarki en yüksek performanslı iPad Pro sunuluyor. Bu işlemci ile birlikte yeni iPad Pro çoğu dizüstü bilgisayarlardan daha üstün performans gösterebiliyor. Yüksek performans sayesinde 4K video kurgulamak veya 3B modeller tasarlamak mümkün oluyor.

4K çekim yapabilen geniş açılı kameralar

Modellerde yer alan üçlü kamera sisteminde LİDAR derinlik sensörü ön planda. Ultra geniş açılı lenslere sahip kameralarda derinlik algılama ve artırılmış gerçeklik için LİDAR derinlik sensörü kullanılıyor. 12 MP geniş açılı kameranın yanında 10 MP ultra geniş açılı kamera sunuluyor. 2x optik ve 5x dijital yakınlaştırma yapılabiliyor. 4K çözünürlükte çekim yapabilen kameralar 24 fps, 30 fps ve 60 fps video kaydı alabiliyor. Ön kısımda yer alan 7 MP çözünürlüklü TrueDepth kamera sistemi Face ID için kullanılabiliyor.

Apple modelin tanıtımında yüksek pil ömründen de bahsediyor. Kişisel tercihlere, cihaz ayarlarına ve diğer faktörlere bağlı olarak tek bir pil ile 10 saate kadar kullanım mümkün olabiliyor. Önceki iPad Pro modellerine göre daha hızlı Wi-Fi bağlantısı sunuluyor.

Gümüş ve uzay girişi olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile gelen yeni iPad Pro’ların fiyatları da belli oldu. 128GB, 256GB, 512GB veya 1TB depolama seçenekleriyle gelen yeni modellerin başlangıç fiyatları 11 inç için 799, 12.9 inç için 999 dolar olarak belirlendi. Magic Keyboard’un fiyatı ise 11 inç modeller için 279, 12.9 inç modellerin için 349 dolar olarak açıklandı.

Ön siparişleri açılan iPad Pro modelleri 25 Mart itibariyle gönderilmeye başlanacak.

Görsel: Apple