Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tipografik Deneyler İçin Damga Seti

Tipografik Deneyler İçin Damga Seti

BlockFace; el yapımı tabelalara, tişörtlere ve daha pek çok yüzeye baskı yapmak üzere kullanılabilecek deneysel yazı tipleri ve tasarımlar oluşturmaya imkan tanıyor.

Grafik sanatçısı ve baskı uzmanı Will Mower’ın Open Press Project ile geliştirdiği BlockFace; kullanıcının harf formları oluşturmasına, tipografik eserler tasarlamasına ve baskı sanatının büyüleyici dünyasına dalmasına olanak tanıyan eğlenceli bir modüler set.

BlockFace, tipografi meraklıları için yaratıcı bir kum havuzu gibi işlev görüyor. Onları basit şekillerle oynayarak kendi yazı tiplerini, sembollerini ve desenlerini bir araya getirmeye davet ediyor. Yapboz parçalarını kendilerine özgü yöntemlerle birleştiren kullanıcılar, tamamen farklı stiller ortaya çıkarabiliyor.

Damga bileşenleri 10 mm’lik bir taban üzerine diziliyor. Bu ızgaralı taban kullanıcıların parçaları düzgün bir şekilde karıştırıp eşleştirmesine olanak tanıyor ancak isterlerse başka bir yüzeyde serbestçe çalışabiliyorlar.

Ekrandan uzakta dokunsal bir keşif yolculuğu

Mower, bunun sembollere, desen oluşturmaya ve tipografiye dokunsal ve uygulamalı bir şekilde yapılan bir keşif olduğunu vurguluyor. Günümüzde dokunsallığın cazibesi çoğu zaman dijital ekranların lehine arka planda kalıyor. BlockFace, tatmin edici bir uygulamalı deneyimle tipografi ve baskı resim zevklerini parmak uçlarınıza geri getirmeyi hedefliyor. Özellikle oyun unsuru, seti her yaş ve beceri seviyesi için eğlenceli hale getiriyor.

BlockFace iki ayrı versiyonla sunuluyor. İlki, kullanıma hazır bir düzen arayanlar için bir kit. Bunun içinde, kullanıcıya gerekli olan tüm malzemeler hazır olarak bulunuyor. Diğer versiyon ise 3B yazıcıya erişimi olanlar için hazırlanmış bir kendin yap kiti.

3B baskıyı tercih eden kullanıcılar, BlockFace’in ticari olmayan Creative Commons lisansı altında çalışan şu türden açık kaynaklı bir proje olması nedeniyle kendi BlockFace kitlerini indirip oluşturabiliyor.

BlockFace şu anda Kickstarter’da fonlanıyor ve hedeflediği desteğin katbekat fazlasını toplamış durumda.

Kitte yer alan parçalar, bana bir parça aşağıdaki projeyi anımsattı:

LEGO Bloklarını Baskı Kalıbı Olarak Kullanmak

Görsel: Kickstarter


Bigumigu Yazarı
| GENEL