Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketli Ucuyla Desen Çizmeyi Kolaylaştıran Kalem: INKI

Hareketli Ucuyla Desen Çizmeyi Kolaylaştıran Kalem: INKI

DozenDots tarafından geliştirilen INKI; dahili motoru sayesinde ucu hareket edebilen, basınca açıya ve hıza bağlı olarak desenlerinizin şeklini ve yoğunluğunu değiştirebildiğiniz yenilikçi bir tükenmez kalem.

Günümüzde, tasarımcıların ve sanatçıların rüyalarını süsleyen pek çok yenilikçi kalem tasarımına rastlamak mümkün. INKI de içine gizlenmiş gelişmiş mekanizmasıyla yaratıcı bünyeleri heyecanladıracak türden bir kalem. Hızlı hareket eden ucu sayesinde, kullanıcı kolayca ve hızlı bir şekilde çizim yapabiliyor. Uyguladığı basınca, kalemi tuttuğu açıya ve çizim hızına bağlı olarak desenlerin şeklini ve yoğunluğunu değiştirebiliyor.

INKI noktacı sanatçılar için geliştirilmiş

INKI, Elton Eale ve Flip Vermeersch adlı mühendisler tarafından kurulan Belçikalı teknoloji girişimi DozenDots çatısı altında yaratılmış. DozenDots ekibi, çok isabetli bir gözlem sonucu böyle bir kalem yapmaya karar vermiş. Kickstarter kampanya sayfasındaki açıklamalara göre; günümüzde noktalı desenlerle ve noktacılık akımına uygun bir yaklaşımla iş üreten çok sayıda sanatçı olduğunu gözlemlemişler. Bu sanatçıların eserlerini tamamlaması bazen haftalarca sürebiliyor. Bu durum karşısında şaşıran ve sanatçıların işini hızlandırmak isteyen ekip hemen hareket geçmiş ve 3B baskı ilk prototipi yapmış. İlk prototipin ardından sanatçılardan geri bildirim almışlar. Aslında ilk prototipte bazı açılardan desenlerin manipüle olması gibi bir kusur varmış. Ancak sanatçılardan aldıkları bildirimlerde onların bu kusuru çok sevdiğini ve işe yarar bulduğunu öğrenmişler. Dolayısıyla ekip, bu geri bildirimlerin INKI’nin geliştirilmesindeki en önemli aşama olduğunu belirtiyor.

INKI’nın ucu dakikada 700 kez hareket ediyor

INKI’nin gövdesi paslanmaz çelik ve pirinçten yapılmış. Kalemin titanyum ucu aşağı ve yukarı doğru hareket ediyor. Dakikadaki hareket sayısı ise 700. Bu hareketi sağlamak için de kaleme dahili bir motor yerleştirilmiş. Motorun devreye girmesi ya da kapanması için kalemin gövdesini çevirmeniz yeterli. Entegre bir jel amortisör ile uç hareket ederken kalemin sallanması önlenmiş. Kullanıcı isterse motoru kapatıp INKI’yi sıradan bir kalem olarak kullanabiliyor.

Motor çalıştırıldıktan sonra, kullanıcı farklı efektler oluşturmak için açı, basınç ve çizim hızını değiştirerek ucu kağıt üzerinde dilediği gibi hareket ettirebiliyor. INKI tek bir uçla 165’in üzerinde farklı desen oluşturulabilen bir kalem. Tek bir AAA pille 4 saat kadar çalışıyor.

INKI’nin instagram’ında bu kalemle yapılmış çok sayıda çizim görebilirsiniz. Siz ne dersiniz, çizimlerinizde INKI’yi kullanmak ister miydiniz?

Görsel: Kickstarter