Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Üzerinde Çalışıyormuş Hissi Veren Tablet

Kağıt Üzerinde Çalışıyormuş Hissi Veren Tablet

Eewrite tarafından tasarlanan e-ink Android tablet E-PAD, tablet bilgisayarın olanaklarıyla kağıt üzerinde çalışma hissini birleştiriyor.

Gözleri yormaması, fazla enerji harcamaması ve kağıttan okuma deneyimine yakın olması nedeniyle elektronik mürekkep (e-ink) oldukça cazip bir teknoloji. E-kitap okuyucularla yaygınlaşan bu teknolojiyi kullanan Sony, DPT-RP1 adlı bir dijital kağıt tablet tasarlamıştı. Bu kulvarda yeni bir adım da Çinli teknoloji şirketi Eewrite’dan geldi. Tablet ve dijital not defteri gibi teknolojiler üzerinde uzmanlaşan Eewrite, dijital tabletin olanaklarıyla kağıt üzerinde çalışmanın rahatlığını E-PAD adlı e-ink Android tablette birleştiriyor.

E-PAD üzerinde gerçek bir defter ve kalem kullanıyormuş gibi yazıp çizebiliyorsunuz

E-PAD kullanıcıya bir e-kitap okuyucudan ya da notepad’den çok daha fazlasını sunuyor. WiFi ve 4G uyumlu cihaz, standart bir tabletin tüm özelliklerine sahip. Ancak bir şeyler çizmek veya yazmak istediğinizde, E-PAD çoğu tabletten farklı olarak kağıt üzerinde çalışıyormuş hissiyle bunları yapmanıza imkan tanıyor.

Kağıt dokusunu taklit eden özel ekran

Parmağınızı veya kalemi kullanarak, E-PAD üzerinde gerçek bir defter kullanıyor gibi hareket edebiliyorsunuz. 10,3 inçlik ekranın yüzeyi parlak değil ve kağıdın dokusunu taklit ediyor. Böylece kağıt üzerinde bir şey karalarken hissettiğiniz sürtünmeyi hissedebiliyorsunuz. Elinizin basıncını ve kalem vuruşlarınızı tespit edebilecek şekilde hassas bir ekrana sahip. Yazı ve çizimleriniz dijital bir belge olarak kaydediliyor. Notları elle yazmayı tercih ediyor ancak kendi el yazınızı çözemiyorsanız, E-PAD kelimelerinizi metne dönüştürüyor.

Android işletim sistemiyle çalışıyor ve bu sayede tüm favori uygulamalarınızı cihaza indirebiliyorsunuz. 10 çekirdekli işlemcisi sayesinde düşük gecikme süresiyle en güncel uygulamaları çalıştıracak performansa sahip. Örneklerle anlatmak gerekirse cihazı; müzik dinlemek, e-kitap okumak, yazı yazmak, çizim yapmak, Adobe Photoshop Express gibi araçlarla düzenleme yapmak, haberleri okumak, alış veriş yapmak ve e-posta göndermek için kullanabiliyorsunuz.

Eewrite, E-PAD için Mart ayı sonunda bir Kickstarter kampanyası düzenlemiş ve tablet 10 dakika içinde hedeflediği fonu toplamış. Hatta 400 bin doları aşkın destekle hedefini katbekat aşmış durumda.

Görsel: Kickstarter