Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LaserPigeon’ın Zıpır Bootleg Figürleri

LaserPigeon’ın Zıpır Bootleg Figürleri

LaserPigeon’ın kurucuları Selin Arısoy ve Özgür Çift, 80’ler esintileri bulunan bootleg figürler tasarlayıp üretiyor.

Birçoğumuzun çocukken sahip olduğu isim olarak bilmese de severek oynadığı bootleg oyuncaklar aslında orijinal olmayan figür oyuncaklara deniyor. Satın alınabilirliği, bulunabilirliği ve kendilerine has estetiği sayesinde orijinal figür koleksiyoncuların yanı sıra bootleg figür üretimi de bir sanat akımı. Lisanslı oyuncakların sahip olmadığı ilginç bir çekiciliği barından bootleg figürlere olan ilgi de bu sayede artıyor. Oyuncaklara ilgili olan ve figür oyuncaklarla büyümüş Selin Arısoy ve Özgür Çift de LaserPigeon üzerinden kendi bootleg figür üretimlerini gerçekleştiriyor.

LaserPigeon ekbinin bootleg macerası

LaserPigeon oluşumunun arkasındaki Selin ve Özgür üniversiteden tanışan iki arkadaş. 80’ler ve 90’lar oyuncaklarına, pop kültürüne ve tasarım diline hayran olan ikilinin kendileri de birer koleksiyoncu ve aynı zamanda LaserPigeon üzerinden vakit buldukça yeni bootleg tasarımları gerçekleştiriyor. İki grafik tasarımcının 3 yıl önce çıktığı bu yolculuk kendi iş yoğunlukları nedeniyle ara ara kesintiye uğrasa da yeni fikirler bulup tasarladıkça aynı heyecanda üretim sürecini de tamamlıyorlar.

Üretim ortak beyin fırtınası sonucunda gerçekleşiyor

Paket tasarımları, illüstrasyonlar ve grafik adına yapılan tüm üretimler Selin’in elinden çıkıyor. Çocukluğundan bu yana bootleg figürlerle haşır neşir olan Özgür ise figür taslağını, tasarımını ve anatomisini tasarlıyor. Tabii ki üretim sürecinde ikili beyin fırtınası gerçekleştirip neler üretebileceklerini beraber düşünüyorlar. Daha önce yapılan bootleg figürler nelerdir, hiç yapılmayan neler var, ne yapılırsa daha ilginç olur beraber karar verip üretime geçiyorlar. Hammadde konusunu ise Türkiye’deki üreticilerden temin ediyorlar. Selin, küresel oyuncak üreticilerinin kolaylıkla temin edebildiği markaları Türkiye’de benzer fiyatlarda bulamadıkları için bu yolu tercih ettiklerini söylüyor.

laserpigeon

İkili özellikle Türkiye’deki maliyetlerin yurt dışındaki benzerlerine kıyasla daha fazla olduğu için bu işi sadece hobi olarak değil aynı zamanda bir yan iş olarak yürütüyor. Selin ve Özgür, çeşitli tek limitli özel üretimlerden, düğünlerde dağıtılmak üzere hazırlanan figürlere kadar farklı tarzlarda işler yaptıkları bilgisini paylaşıyor. Öte yandan karşı taraftan gelen istek doğrultusunda bu işlerden bazılarını Instagram hesabı üzerinden paylaşamıyorlar.

Selin ve Özgür, yeni serilerinin de yolda olduğunu zaman buldukça üretime devam edeceklerini söylüyor. Kendi istedikleri tasarımların yanı sıra bu üretimi bir iş olarak da gördükleri için gelen teklifleri de değerlendiriyorlar.

 

Görsel: Selin Arısoy