Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rakiplerin Reklam Afişlerini Göz Muayenesinde Kullanmak

Rakiplerin Reklam Afişlerini Göz Muayenesinde Kullanmak

Droit de Regard, rakip şirketlerin afişlerinde yer alan küçük puntolarla yazılmış koşulları göz testi için kullanarak büyük puntolarla yazılan fiyatların gerçeği yansıtmadığını gösteriyor.

Fransa’da optik mağazaları (gözlükçüler) ihtiyacı olan müşterilerine sosyal güvenlik programı kapsamında sağlanan yasa gereği bedeli devletten karşılanmak üzere gözlük sunması gerekiyor. Bu yasa ile ihtiyacı olanlar çok düşük bir ücret ödeyerek gözlüklerine sahip olması gerekiyor ancak durum böyle işlemiyor. Mağazalar reklamlarında ucuz teklifleri içeren gözlükleri vurguluyor olsa da vatandaşlar her yeni gözlük aldıklarında ortalama 600 Euro ödüyor. Peki neden böyle bir durum yaşanıyor?

Ucuz gözlüklerin koşulları minik yazılarda gizli

Fransa’daki gözlükçü markası Droit de Regard, afişlerde yer alan minik alt yazılar nedeniyle müşterilerin daha fazla ücret ödemek zorunda olduğunu ortaya çıkarıyor. Bir gözlüğe ihtiyacı olanların afişlerde yer alan küçük yazıları okumak durumunda olmasının trajikomikliğine dikkat çeken marka, rakip şirketlerin afişlerinde yer alan küçük yazıları potansiyel müşterilerin göz numarasının hesaplanması için uygulanan testlerde kullanıyor. Bu sayede hem yasayı hatırlatmış oluyor hem de kendi markasının bu durumu benimsediğini göstermiş oluyor.

göz muayenesi

BETC Paris tarafından yaratılan The Eye Opening Test kampanyası konuyu açık ve net bir şekilde ele alıyor ve direkt olarak sonuca odaklanıyor. Paris’in çeşitli noktalarına mobil göz muayenesi araçları yerleştiren Droit de Regard, reklamların olduğu noktalarda kullanıcılara ücretsiz göz muayenesi sunuyor. Teste giren kullanıcılar büyük yazıların dışında aşağıda yer alan küçük yazıları da okuma şansı buluyor.

2020 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik programını hatırlatarak kendilerinin bu programı uyguladığını teste girenlere hatırlatıyor. Droit de Regard, kendisinin sunmuş olduğu fiyatlar dışında herhangi bir hüküm ya da koşul bulunmadığını ve büyük puntolarla yazmış olduğu fiyatın dışında herhangi bir ücret talep etmeyeceklerini anlatmış olurken rakip markaları da devre dışı bırakıyor.

Künye

Müşteri: Droit de Regard
Marka Müdürü: Lionel Cevaer
Ajans: BETC Paris
Ajans Müdürü: Manon Mangaud
İdari Yaratıcı Yönetmen: Stephane Xiberras
Metin Yazarı: Alexandre Girod
Sanat Yönetmeni: Julien Vergne
Asistan Sanat Yönetmeni: Mathis Payet
Stratejik Planlama: Philippe Martin Davies, Louis Chahan
Prodüksiyon Şirketi General Pop
Yönetmen: Augustin Lacap
Post Production Company: General Pop

Görsel: YouTube