Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçecek Kutuları Marvel Figürlerine Dönüşüyor

İçecek Kutuları Marvel Figürlerine Dönüşüyor

Minimaus Crafts, atık içecek kutularını kullanarak Marvel kahramanlarının aksiyon figürlerini yapıyor.

Oyuncak karakterler, bootleg-figurler, popüler kültür karakterlerinin 3B versiyonları ve tasarım oyuncaklar yetişkinler için hayatının neşesi. Türkiye’nin ilk “sanatçı tasarımı” oyuncak sergisi TOYİSTİLA da bu anlamda keyifle yer verdiğimiz etkinliklerdendi. Bu arada TOYART.İST’in gerçekleştirdiği bu sergi 23 Haziran’a kadar sürecek. Dilerseniz röportajımıza buradan göz atabilirsiniz. Şimdi de Minimaus Crafts isimli YouTube fenomeninin alüminyum içecek kutularından yaptığı heykellere birlikte göz atalım.

Figürlerin eklem yerleri bile oynatılabiliyor

Marvel Comics evreninden Green Goblin’in bir kutu Sprite ile nasıl bir bağlantısı olabilir? Peki ya Deadpool’un Coca-Cola ile ne gibi bir ortak noktası olabilir? Elbette canlı renkleri! Minimaus Crafts elindeki atık içecek kutularını, özellikle renklerine göre değerlendirerek çok başarılı aksiyon figürleri yapıyor. Şimdiye kadar Sprite’ın ve Coca-Cola’nın yanı sıra Royal Grape, Royal Orange ve Pepsi kutularından figürler yapmış. Hepsi de çok titiz bir çalışmanın ürünü. Hatta figürlerin eklem yerleri bile oynatılabiliyor.

Marvel karakterlerinin yanı sıra Voltes V ve Iron Pirate gibi animelerden karakterler de yapmış. Haberin sonunda onları da görebilirsiniz.

Minimaus Crafts’ın instagram hesabı da var ancak geçen sene açılanbu hesap pek aktif değil. Bu nedenle yapım süreçlerini paylaştığı YouTube kanalını takip etmenizi öneririm.

Oyuncaklarla ve aksiyon figürlerle ilgili diğer yaratıcı işlere buradan göz atabilirsiniz. Harukiru’nin ürün ambalajlarını ustalıkla kesip katlayarak yaptığı şu aksiyon heykelcikleri de ilginizi çekebilir.

Görsel: YouTube