Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Utanca Son Veren Ambalajlar

Utanca Son Veren Ambalajlar

Japon drugstore markası Matsumoto Kiyoshi, tuvalet kağıdı paketini taşıma utancına yaratıcı ambalaj tasarımlarıyla son veriyor.

Pandemi döneminde en az canımız kadar onu düşündük; dünyanın sonunun geldiğine ikna olmuş bir şekilde boşalan raflara dehşetle bakarken çaktırmadan evde stokladığımız paketleri düşünerek teselli bulduk. Oysa yıllardır izlediğimiz Hollywood menşeili felaket filmlerinde kahramanların ilk işi ona sarılmak olmuyordu. Pandeminin bir semptomu gibi gelişen bu tuvalet kağıdı atağı, paketini taşımayı utanç seviyesinde rahatsız edici bulanlara da bir eşik atlattı.

Tuvalet kağıdını taşımayı külliyen utanç verici bulan enteresan sosyal normlar ülkesi Japonya’da ise bu eşik birbirinden yaratıcı tuvalet kağıdı ambalajları ile aşılıyor. Drugstore (ilaç satılan süpermarket) zinciri Matsumoto Kiyoshi için Interbrand Japonya imzasıyla hazırlanan tuvalet kağıdı ambalajı tasarımları eski tip bir kaset çalardan karın kaslarına birbirinden yaratıcı görselleri içeriyor. Eğlenceli uyarlamalarla utanç duygusunu dönüştüren “Utancın Sonu” adlı proje aynı zamanda IF Design Awards‘ın tasarım ödüllerinden birinin sahibi.

Görseller: If Design Awards