Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüylü ve Renkli Figür Serilerinden Oluşan Fantastik Sergi: King Dong Come

Tüylü ve Renkli Figür Serilerinden Oluşan Fantastik Sergi: King Dong Come

Çağdaş tasarım dünyasını sarsan özgün işleriyle Haas kardeşlerin ikinci kişisel sergisi, New York'ta izleyiciyle buluşuyor.

Fantastik dünyaları ve mizah anlayışları ile çağdaş tasarım dünyasını tepe taklak eden ikiz kardeşler Niki ve Simon Haas namıdiğer Haas Brothers, New York’ta R & Company Gallery’de yeni koleksiyonlarını sergiliyor. King Dong Come isimli üç boyutlu figür koleksiyonu, ikilinin en büyük heykeli olan King Dong’a saygı duruşu niteliğinde. Sergide ikilinin yeni işleriyle birlikte eski işlerine de yer verilmiş. King Dong Come, karizmatik ve enerji dolu stilleriyle hayranlık uyandıran Haas Brothers’ın R & Company Gallery’deki ikinci kişisel sergisi.

Niki, işini iyi yapabilmek için beslendiği kaynakları; saykodelik ruh hali, seks, felsefe, mizah ve müzik olarak sıralıyor. King Dong Come koleksiyonun esin kaynakları arasında ise “din-sanat benzerliği” olduğunu ekliyor. Niki, sanat dünyası ve 21. yüzyılda sanata yüklenen değer hakkında çok düşündüğünü ve bunun sonucunda bugünün sanatını benzetebileceği tek şeyin 19.yüzyıldaki din olduğunu belirtiyor. Niki’ye göre sanat şu anda önemli bir dönüm noktasında; bundan sonra ya pozitif yolda ilerleyecek ya da kendine ilgi duymanın yıkıcılığını yaşayacak.


King Dong

Görsel: Haas Brothers