Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pınar Öğün ve Mehmet Ali Alabora’nın Kısa Filmi Exhibit, London Lift-Off Online Festivalinde!

Pınar Öğün ve Mehmet Ali Alabora’nın Kısa Filmi Exhibit, London Lift-Off Online Festivalinde!

Yönetmenliğini Pınar Öğün'ün, yönetmen yardımcılığını ise Mehmet Ali Alabora'nın üstlendiği kısa film Exhibit, Londron Lift-Off Festival'de gösteriliyor ve izleyici oylarıyla destek bekliyor.

2013 yılından beri İngiltere’de yaşayan oyuncu Pınar Öğün ve yapımcı Üstün Canga tarafından 2015 yılında kurulan Be Aware Productions yönetmenliğini Öğün’ün yardımcı yönetmenliğini ise Mehmet Ali Alabora’nın yaptığı ilk yapımları Exhibit (Sergi) ile London Lift-Off Festival‘de yer alıyor ve festival süresince bir hafta boyunca internetten izlenebiliyor.

Filmin senaryosu Meltem Arıkan’ın tiyatro için yazdığı bir metinden uyarlanmış. Exhibit’in yönetmenliğini Pınar Öğün yapıyor. Filmin yönetmen yardımcısı ise eşi Mehmet Ali Alabora. Filmde hiç gerçek oyuncu kullanılmamış. Pınar Öğün’ün ilk yönetmenlik denemesi olan film karanlıkta, mum ışığında çekilmiş. Metni okuduğu zaman kafasında filmi gördüğünü söyleyen Öğün, tek tek hayalindeki sahneleri çizmiş. Filmdeki barok hava da yine metnin verdiği ilhamla oluşmuş.

Film, asırlardır hep seyredilen, bakışın nesnesi olan kadının nihayet o çerçeveden çıkarak erkeklerin çıplak bedenleriyle sergilendiği bir sergide seçim yapmaları üzerine. Pınar Öğün’ün de vurguladığı gibi ataerkil sistemin yarattığı çerçeveyi sorgularken kadın ve erkek rollerine de değiniyor.

Bağımsız sinemayı desteklemeyi amaçlayan Lift-Off Festivali, 2010 yılından beri düzenleniyor. Festivalin ilk ayağı internet üzerinden gerçekleşiyor. Bu sene 4 Aralık’a kadar sürecek oylama döneminde izleyiciler küçük bir ücret karşılığı tüm festival koleksiyonunu kiralayarak filmleri izleyip, yorum üzerinden oyluyor. Kazananın bu oylarla belirleneceği festivalin büyük ödülü Hong Kong veya Manchester Lift-Off Film Festivali’nde gösterim hakkı. Siz de Cannes Short Film Corner dahil olmak üzere pek çok önemli festivalin seçkisinde yer alan ve başarı ödülü kazanan Exhibit’i desteklemek isterseniz festival filmlerini toplu olarak kiralayabilir, oyunuzu verebilirsiniz.

Filmin Künyesi:
Yönetmen: Pınar Öğün
Senaryo: Meltem Arıkan
Yapım: Üstün Çanga, Pınar Öğün
Oyuncular: Pınar Öğün, Julia Farrington, Mark Vernon Thomas, Melin Edomwonyi
Görüntü Yönetmeni: Will Baldy
Yardımcı Yönetmen: Mehmet Ali Alabora
Montaj: Pınar Öğün
Müzik: Evrim Demirel

Görsel: Be Aware Productions