Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Captain Marvel’in Müziklerini Besteleyen Pınar Toprak, Marvel Filmi İçin Müzik Yapan İlk Kadın Oldu

Captain Marvel’in Müziklerini Besteleyen Pınar Toprak, Marvel Filmi İçin Müzik Yapan İlk Kadın Oldu

Captain Marvel'in müziklerini yapan Pınar Toprak, bir Marvel filmi için müzik yapan ilk kadın besteci oldu.

8 Mart’ta dünya genelinde gösterime giren Captain Marvel, gişede yakaladığı büyük başarıyla adından söz ettiriyor. Ancak onu özel yapan bir başka şey daha var ki o da bir Marvel süper kahraman filminde ilk kez bir kadın bestecinin imzasının olması. Marvel’deki erkek egemen zincirleri kırıp bu ilke imza atan isim ise Pınar Toprak.

Duyguları, Captain Marvel’in gücünü azaltmıyor

Pınar Toprak, Variety’e verdiği röportajda; çizgi-roman tutkunu olduğunu, Captain Marvel karakterini iyi bildiğini ve film müziklerini yapması istendiğinde bu karaktere olan ilgisinin daha da arttığını belirtmiş. Toprak’a göre, Captain Marvel evrendeki en güçlü varlıklardan biri ama aynı zamanda bir insan. Duyguları onun gücünü azaltmıyor. Güçlü ve aynı zamanda hassas. Dolayısıyla Toprak, filmin müziklerinde kahramanın içindeki insancıllığın hissedilmesini istemiş.

Hiçbir erkek besteciye “Bu işi cinsiyetin yüzünden aldığını düşünüyor musun?” sorusunun yöneltilmediğini ekleyen Toprak, gelecekte bu sorunun hiç kimseye sorulmamasını umuyor. Captain Marvel’in kadın yönetmeni Anna Boden’e göre, Marvel’in daha fazla kadınla çalışmayı hedeflediği bir sır değil. Filmin diğer yönetmeni Ryan Fleck’e göre ise yapımcıların çalışan havuzunda zaten herhangi bir sınırlama yok. Fleck, bu filmde yalnızca kadın besteci arayışı olmadığını, favori ismin doğrudan Pınar Toprak olduğunu belirtmiş.

Hayallerini gerçekleştiren bir süper kahraman: Pınar Toprak

Variety’nin röportajında, “Bir Marvel filminin müziklerini besteleyen ilk kadın besteci olmak baskı oluşturuyor mu?” sorusunu Pınar Toprak; “Baskıdan ziyade büyük bir meydan okuma. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmamak için büyük çaba sarf ediyorsunuz. Yapabileceğinizin en iyisini ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz.” şeklinde yanıtlamış.

Toprak tamamen yeni bir ortamda sıfırdan başlayan ve başarıya ulaşan genç bir kadın. İngilizce’yi çok az bilmesine rağmen 17 yaşında Amerika’ya gitmiş. Chicago’da caz okumuş ve ardından Boston’daki Berklee Müzik Okulu’nda film müziği eğitimi almış. Hollywood filmlerine beste yapmayı hayal eden Toprak sonunda bu hayalini gerçekleştirmiş. Bu nedenle Variety’nin haberinde, Pınar Toprak’ın yolculuğu ve Captain Marvel’inki arasında bir bakıma benzerlik olduğu yorumu yapılmış.

Görsel: YouTube