Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nerelerden Nerelere: Black Panther’in Evrimi

Nerelerden Nerelere: Black Panther’in Evrimi

Marvel evreninin en çevik kralı Black Panther'in 16 Şubat'ta vizyona girecek olan filminden önce, 52 yıllık görsel evrimini Halloween Costumes bir infografik hazırlayarak inceledi.

Çizgi roman dünyası artık her yerde karşımıza çıkıyor değil mi? Eskiden genel olarak herkesin bildiği en bilinen karakterlerdi sadece. Herkes Batman’i bilir. Çünkü o Batman’dir. Ya da Superman’i de bilirsiniz, hani “o bir kuş, o bir uçak” diye anlatılan. Hep DC evreninden gitmeyelim ama. Herkes Spider-man’i de bilir; büyümeyen, elinde fotoğraf makinesiyle gezen evimizin liselisi. Fakat genel olarak gösteri dünyasının yazar sıkıntısı çekmesi bizlerin çizgi roman hikayelerini ve karakterlerini daha fazla duymamızı sağlıyor. Marvel ve DC dışında süper kahraman hikayesi olmayan daha bağımsız kalan hikayeleri de görüyoruz hatta. Ya da Marvel ve DC’nin daha önce sinematik evrene az ya da hiç aktarmadığı karakterleri görüyoruz. Black Panther de bize ilk olarak Captain America: Civil War’da sinema perdesinden göz kırpan ve şimdi kendi hikayesiyle karşımızda olan bir kahraman.

Tabii ki karakterler sadece sinematik evrende göründükleri gibi değiller. Aslında Black Panther ilk çıktığı günden beri çok değişti. HalloweenCostumes.com isimli site, Black Panther filminin vizyona girmesinden evvel bir infografik hazırlamış. Marvel’da 52 yıl önce ilk kez Fantastic Four 52. sayıda görünmesinden beri Black Panther’in görünüm olarak ne kadar değiştiğini gösteriyor.

Kahramanlığın Yarısı Kostümdür

Black Panther ilk kez yukarıda da dediğimiz gibi 52 yıl önce Fantastic Four 52. sayıda (Temmuz 1966) ortaya çıkarak ana akım Amerikan çizgi romanlarındaki ilk siyah süper kahraman olarak yerini aldı. Adı T’Challa olan kahramanımız Wakanda’nın kralı. Babası öldükten sonra tahta geçiyor. Wakanda ise çok zengin bir ülke çünkü Captain’in kalkanında da bulunan Vibranium metali Black Panther’in memleketinden çıkartılıyor. Black Panther, 6 yıl kadar X-Men’den Storm’la evli kalıyor ve bir önemde Captain’in ricası üzerine Avengers’a liderlik yapıyor. Fantastic Four gibi dostlar ediniyor zamanla, hatta Avengers’a liderlik yaptığı dönem Amerika’da Luka Charles adında gizli bir kimlikle yaşıyor. Sonrasında tabii krallığının başına eskisinden daha güçlü bir lider olarak dönüyor. Artık hem fiziksel olarak hem de politik olarak daha güçlü bir lider olduğunu gösteriyor.

Sinematik evrende ise aktör Chadwick Boseman’i ilk kez Captain America: Civil War’da kahramanımızı canlandırırken gördük. Bu filmdeki performansıyla oyuncu çok beğenildi, zaten hemen arkasından da solo filmi için yapım süreçleri konuşulmaya başlandı. Çizgi romandan filme kadar karakterin en çok değişen şeyi tabii ki kostümü bu arada. Zaten bu infografik de Black Panther’in yıllar içerisinde nasıl kostümler değiştirdiğini gösteriyor bizlere. Black Panther’in kısa süreli giydiği kostümleri dışında önemli ve uzun süre giyilmiş olan tüm kostümlerini dahil etmişler. Marvel Sinematik Evreni’ndeki kostümler ve farklı olarak resmedilmiş üç Black Panther de bu bilgilere dahil.

Black Panther, 16 Şubat’ta yani bu Cuma ülkemizde vizyona giriyor. Filmin müziklerini 11 Şubat’tan beri iTunes ve Spotify’dan dinleyebiliyorsunuz. Hip-hop ve rap seviyorsanız filmden önce albümü dinlemek filmi beklerken daha da heyecanlanmanızı sağlayabilir.

Görsel: Halloween Costumes, Black Panther