Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk İllüstratörü Metallica Instagram’da Keşfetti

Türk İllüstratörü Metallica Instagram’da Keşfetti

Melike Acar Instagram'da Metallica solisti James Hetfield tarafından keşfedildikten sonra ilerleyen hikayeden haberdar olmalısınız.

Birgün Gazetesi’nde haberi okuduğumda Melike Acar’ı tanımadığım için ufak bir şaşkınlık yaşadıktan sonra hakkında biraz araştırma yaptım. Melike Acar dünyaca ünlü, Marvel ve DC Comics gibi büyük şirketler için çizen bir skeç sanatçısı. Ara ara çizgi roman ve illüstrasyon da yapıyor. Dark House benzeri şirketler için çizgi roman kapakları çiziyor.

Lemanyak’a çizimlerinden sonra hala güncel olarak Leman için çiziyor, kapaklar tasarlıyor. Direniş döneminde çizdiği kapaklar da unutulmazlar arasına girdi. İşlerinin pazarlanmasından hoşlanmıyor, özellikle direniş için çizdiği illüstrasyonların satılmasına tamamen karşı.
Melike Acar bugünlerde Metallica solisti James Hetfield vasıtasıyla grup için çalışmaya başlamasıyla konuşuluyor. Kapak fotoğrafında gördüğünüz penalar da Acar’ın grup için tasarladığı penalar, sürpriz olarak ona da basılı hali gönderilmiş.

Kendisiyle ilgili güncel haberi ilginç kılansa sanatçının Metallica tarafından, daha doğrusu Hetfield tarafından Instagram’da keşfedilmesi. Acar, Hetfield’ı Instagram’da takip ettiği gecenin sabahına Instagram hesabında onlarca like ile uyanıyor, çizimlerinden yalnızca birinin altında Hetfield’dan not var: ‘Metallica için de bir şeyler çizer misin?’ Zaten kendini bildi bileli Metallica hayranı olan Melike Acar, önce mesajın gerçekten Hetfield’dan geldiğini doğruluyor, sonra da üzerinden heyecanlı atmasıyla ortalama 2 ayda ondan talep edilen çizimleri hazırlıyor. Bu özel sipariş grubun Orion Fest’in mitolojik kimliği Orion The Hunter için bir karakter yaratmak. Yaklaşık 40 çizim önce 20’ye iniyor, sonra da Hetfield’a gönderiliyor. Heyecanını da o günlerde Twitter hesabından böyle duyurmuş:
Instagram gibi sanatçı ve tasarımcıların kendi yeteneklerini kolaylıkla sergileyebildikleri mecraların işi nerelere götürebileceğinin çok harika bir kanıtı ve de hikayesi.
Hetfield’ın Melike’ye gönderdiği teşekkür hediyesi: