Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lolipopunun Çubuğunu Toprağa Ek, Sebze Meyve Olarak Yeşersin

Lolipopunun Çubuğunu Toprağa Ek, Sebze Meyve Olarak Yeşersin

Brennan Clarke, Amborella Organics markasıyla çubukları atalık tohum yüklü lolipoplar üretiyor.

Pek çoğumuz kendi sebze ve meyvelerimizi yetiştirebilmek için imkan ve zaman kolluyoruz. Gıdaya olan güvenimiz o kadar sarsıldı ki saksıda bile olsa GDO’suz tohumlar ekmek ya da en azından tarım ilaçlarıyla kaplı olmayan ürünler tüketebilme isteği duyuyoruz. Bazılarımız çoktan başladı, bazılarımızın ise yapılacaklar listesinde. Ekip biçme işini kolaylaştırmak için yaratılan projelerin de ardı arkası kesilmiyor. Plastik torba yerine doğada çözülebilen ve bitki yetiştiren torba FEEDItBag, gıda atıklarıyla evde solucan gübresi elde etmenizi sağlayan BioVessel, artık sebzelerden yeni sebzeler yetiştirmeyi sağlayan kit Vegeloop ya da sizin için sebze yetiştiren saksı Botanium’a bu tür projeler olarak yer vermiştik. Brennan Clarke da bu işe ilk adımı atmayı kolaylaştıracak bir fikir geliştirmiş. Amborella Organics markasıyla ürettiği lolipoplar, çubuklarını ektiğinizde size meyve, sebze ve çiçek olarak geri dönüyor.

Lolipop çubuklarında saklı atalık tohumlar

Çocukken hem şekerlemelerle hem de doğayla daha fazla iç içeydik galiba. Brennan Clarke da tıpkı o yıllardaki gibi insanları bahçelerine ve doğaya geri getiren eşsiz ve de lezzetli bir yol bulmayı hedeflemiş. Böylece bir yandan tatlı isteğinizi tatmin ederken diğer yandan da sürdürülebilir hedefler için çalışan Amborella Organics adlı marka ortaya çıkmış. Hatta kendi ürünlerini “amaç odaklı şeker” olarak tanımlıyorlar. Çünkü lolipopların çubuklarına, ata yadigârı yerel tohumlar (atalık tohum) yerleştirmişler. Bu tohumları eken kişi yalnızca kendisine değil, giderek tükenen bu tohumları yaşattığı için aslında gelecek nesillere de büyük bir iyilik yapmış oluyor.

Sürdürülebilir lolipop

Lolipoplarda; biberiye ve nane, şampanya ve gül ya da lavanta ve limon ağacı gibi karışık lezzet çiftleri arasından seçim yapabiliyorsunuz. Seçmiş olduğunuz aroma, söz konusu bitkinin tohumlarını taşıyor. Tohumlar, geri dönüştürülmüş kağıttan üretilen ve biyolojik olarak parçalanabilen lolipop çubuğunun içine gömülü şekilde ekilmeyi bekliyor. Sonuç almak için çubukları olduğu gibi toprağa dikmeniz yeterli. Amborella Organics’in sürdürülebilir lolipopları, tanesi 6,75 dolardan satışa sunulmuş.

Marigold & Monks ?✨#thebirthflower

A post shared by Amborella Organics (@amborellaorganics) on

Sucker for love. #eatplantlove @photobyhmc

A post shared by Amborella Organics (@amborellaorganics) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.