Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #16: Pınar Akkurt

Yeni Yaratıcılar #16: Pınar Akkurt

Yeni Yaratıcılar'ın 16. buluşmasında sanatçı, tasarımcı ve maker Pınar Akkurt'u ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Erdal İnci, Esk Reyn, Meltem Şahin, Refik Anadol gibi değerli isimler konuğumuz oldu. Bu ay disiplinlerarası tasarımcı Bilal Yılmaz ile 9 Nisan akşamında birlikte olduk. Mayıs ayında ise sanatçı, tasarımcı ve maker Pınar Akkurt ile birlikte olacağız.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik bölümünü tamamlayan Pınar; erişimi kolay, gündelik eşyaları kullanarak onlara yeni şekiller, formlar ve fonksiyonlar kazandırıyor. Ağırlıklı olarak yerleştirme sanatı alanında çalışıyor ve eserler üretiyor. 2006 yılından beri üretmeye devam eden Pınar, renk, perspektif, dönüşüm ve ileri dönüşüm kavramlarını odağına alıyor.

Yeni Yaratıcılar’ın 16. buluşması 22 Mayıs’ta!

Grafik bölümü mezunu olarak yıllarca tasarımcı olarak çalışan Pınar Akkurt, yeni görsel diller yaratma ve çeşitli malzemeler kullanarak büyük ölçekli sürdürülebilir sistemler tasarlama konusundaki tutkusunu da sürekli kılmış. Bu bağlamda da sürekli olarak araştırmaya ve uygulamaya devam etmiş. Haliyle çalışma dinamiğinin büyük bir kısmını yapma ve deneme basamakları oluşturuyor. Bu dinamikler eşliğinde de kaçınılmaz olarak kendin yap (DIY) kültürüne yakınlık duymaya başlıyor.

Malzemelerin değerini bilen ve onları dönüştürerek yeni işlevler kazandıran Pınar Akkurt için ileri dönüşüm kavramı sürekli olarak daha da fazla önem ve değer kazanmış. İleri Dönüşüm Kütüphanesi (Upcycling Library) ismiyle kurduğu çatı da aslında gündelik atıklar ile neler yapılabileceği üzerine deneyler yapan ve farklı üniversitelerde vuku bulan bir çalıştay serisi.

22 Mayıs Çarşamba günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda Pınar Akkurt ile sanatçı, tasarımcı ve maker unvanlarını bir arada varoluşu,  gibi pek çok konu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştireceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: pinarita.com, ATÖLYE