Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Axe Erkekleri Banyo Keyfi Yapmaya Çağırıyor

Axe Erkekleri Banyo Keyfi Yapmaya Çağırıyor

72andSunny Amsterdam Axe için hazırladığı yeni reklam filmlerinde erkeklik ve banyo keyfini birleştirip yeni bir kelime üretiyor: Bathsculinity.

Erkeklik tanımının üzerine yaptığı çalışmalarla ürün pazarlamasını gerçekleştiren Axe, Web Summit 2017’de erkek kelimesinin tanımın değişimini ve günümüzdeki tanımını küresel genel müdür yardımcısı vasıtasıyla anlatmıştı. Türkiye pazarında da Can Bonomo ile Beni Affet ve Erkekler de Ağlar başlıklı iki farklı müzik videosu yayınlayan Axe yine erkek olma kavramının üzerine gidiyor.

Banyo ve Erkeklik tanımı bir arada

72andSunny Amsterdam ajansı Axe için bol köpüklü bir reklam filmi hazırladı. Hatta hazırlanan reklam filmleri ile birlikte İngilizce’ye kelime oyunlu yeni bir kelime kazandırdı. “Bathsculinity” bath (banyo) ve masculinity (erkeklik) kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş yeni bir kelime. Bathsculinity, banyonun içindeyken ve dışındayken kendine güvenme kavramı olarak tanımlanıyor. Axe kendi sitesinde Bathsculinity için modern insan tutumudur tanımı yapıyor. Kişinin banyoda kendisini keşfetmesine imkan sağladığını böylelikle dışarda daha seksi ve güvenli hissetmesine yol açtığını söylüyor.

Aktör ve komedyen Lil Rel Howery oynadığı reklam filmlerinin yönetmenliğini Jeff Tomsic yaptı. Axe küresel marka direktörü Caroline Gregory, erkeklerin kendisini şımartması ve kişiliğini kutlaması onları daha az erkek yapmadığını vurguluyor. Kampanya ile birlikte erkeklerin hem banyoda hem de dışarda eğlenmesinin sorun olmadığını göstermek istediklerini belirten Gregory, erkeklik tanımına ve erkekleri ilham vermek için kampanyayı hazırladıklarını söyledi.

Bathsculinity terimi İngilizce’ye giriyor

72andSunny Amsterdam ajansından yaratıcı yönetmen Adam Koppel, kampanyanın erkeklik kavramı üzerine 21. Yüzyıla ait bir bakış açısı getirdiğini savunuyor. Erkeklerin kendilerini daha rahat ve açık olarak tanımlaması için bu kavramı ortaya çıkardıklarını belirtiyor. Bathsculinity kelimesini İngilizce’ye kazandırmakta kararlı olan ekip, tanımının resmileşmesi için Wikipedia ve Urban Dictionary’de kelimenin tanımının yer alması için de uğraşıyor. Unilever’in sahip olduğu Axe, 2016 yılında yine aynı ajansla başlattığı “Find Your Magic” kampanyası ile mükemmel erkek stereotipini kaldırmıştı. Marka o zamandan beri bireyselliği ve farklılığı kutlayan kampanyaları ile ön plana çıkıyor.

Künye

Müşteri: Axe
Ajans: 72andSunny Amsterdam
Yönetmen: Jeff Tomsic
Prodüksiyon Şirketi: Go Films
Ses: Ambassadors & Stainless Sound
VFX: Ambassadors
Marka Yöneticisi: Caroline Gregory
Marka Müdürü: Chiara Grillo

Görsel: Youtube