Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gelişen ve İlerleyen Erkekler

Gelişen ve İlerleyen Erkekler

Sürdürülebilir moda markası Jules, erkekliği yeniden tanımlayarak bu çağda erkeklerin nasıl olabileceğini ters örneklerle gösteriyor.

Gilette’in erkeklik kavramı üzerine yoğunlaştığı ve The Best Men Can Get marka sloganını The Best Men Can Be olarak değiştirdiği kampanyası, White Ribbon’un Boys Don’t Cry isimli reklam filmi toksik maskülenliğin çocukluktan itibaren filizlendiğine dikkat çekiyordu. “Erkekler ağlamaz” gibi stereotipleşmiş erkeklik kavramları yerine daha iyi bir insan olmanın yollarını gösteriyordu. Fransız moda markası Jules benzer şekilde erkekliğin neye benzediğini Men in Progress kampanyasıyla yeniden tanımlamaya çalışıyor.

Erkek olmak ne demektir? Erkekliğin belirli koşulları mı vardır? Yoksa bu sadece kalıplaşmış yargılardan mı ibaret? Belçika merkezli bağımsız ajans Air Brussels tarafından yaratılan kampanya bu soruların hiçbir zaman yanlış bir cevabı olmadığını gösteriyor.

Bu çağda erkek olmak

Jules, sürdürülebilir moda anlayışı ve sıfır atık hedefiyle yüksek kaliteli ürünler sunuyor. Bununla birlikte modanın sadece ürünlerden değil onu taşıyan insanlardan da geçtiğini biliyor. Pozitif, duyarlı ve değişime hazır erkekleri harekete geçirmeyi amaçlayan kampanyasıyla 21. yüzyılda erkek olmanın ne anlama geldiğini göstermek için izleyenleri bir yolcuğa çıkarıyor.

Men in Progress reklam filminin yönetmenliğini, geçtiğimiz yıl Puma’nın 15 milyondan fazla izlenen Find Your Flow kampanyasını yöneten Julien & Quentin gerçekleştiriyor. Klişeleşmiş erkeklik tanımlarına yer veren kampanya bu tanımları filmle birlikte değişime uğratıyor. Gelişmekte ve ilerlemekte olan erkek örneklerini çeşitlendiriyor. İnternet dünyasında oldukça bilinen distracted boyfriend meme’i de daha farklı bir bakış açısıyla reklam filminde kendine yer buluyor. Uzun, sert, güçlü, korkusuz, kararlı, babacan ve cesura karşılık ince, duygusal, mütevazı, sabırlı ve değişime hazır erkek rollerine yer veriliyor.

Jules bununla birlikte Fransız YouTuber Ben Névert ile bir iş birliği gerçekleştirerek bir video serisi hazırlıyor. Erkeklik kavramını; iyi bir insan olmak, flört etme, ayrılıklar gibi farklı konular çeşitli konuklarla irdeleniyor.

jules

Künye

Müşteri: Jules
Ajans: AIR
Yaratıcı Ekip: AIR Creative Council
Yaratıcılar: Arnaud Bailly, Karel De Mulder, Romain Félix, John Benois,
Özel Teşekkür: Charlotte Keup, Pauline Héraly, Bérengère Lurquin, Anastasia Bousson, Chantal Gillet, Renaud Goossens, Dominique Ruys, Jason Felstead, Thomas Landeloos
Prodüksiyon Şirketi: HAMLET
Yönetmen: Julien & Quentin
VFX:divide.tv
Post Prodüksiyon: divide.tv
Ses: Sonhouse
Müzik: Quentin Garabedian

Görsel: YouTube