Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Elektrikli Wingsuit

BMW’den Elektrikli Wingsuit

BMW'nin sürdürülebilir mobilite teknolojilerini üreten kuluçka merkezi BMW i tarafından geliştirilen Electrified Wingsuit, wingsuit uçuşlarına yeni bir soluk getiriyor.

Hangimiz kişisel bir hava aracıyla istediğimiz yere uçarak gitmeyi hayal etmedik ki? Özellikle metropollerde yaşayanların aklından sıkça geçmiştir bu düşünce. Öte yandan son yıllarda bu hayalin yavaş yavaş gerçeğe dönüşmeye başladığını görüyoruz. Frank Zapata’nın, Richard Browning’in ve Yves Rossy’nin – namı diğer Jetman – kendi yaptıkları özel hava araçlarıyla uçmaları tüm dünyada ses getirmişti. Bu defa ise kişisel hava aracıyla olmasa da hayal gücümüzü tatmin edecek bir başka kişisel uçuş var sırada. Electrified Wingsuit adlı uçuş kıyafetiyle gerçekleştirilen bu uçuşun mimari, BMW’nin mobilite kuluçka merkezi BMW i.

Dünyanın tamamen elektrikli ilk kanat kıyafeti “Electrified Wingsuit”

Yerçekimine en doğal yoldan karşı koyarak yapılan wingsuit uçuşu (wingsuit flying), havada düşüş hızını yavaşlatmak için özel olarak geliştirilmiş bir kıyafet (wingsuit/kanat kıyafeti) ile gerçekleştiriliyor. Uçaktan veya yüksek bir yerden atlayarak yapılan bu ekstrem sporda, yere iniş için paraşüt kullanılıyor. BMW i‘nin bu kanat kıyafeti için geliştirdiği elektrikli sürüş sistemi hem bu spora hem de uçma hayallerimize yeni bir soluk getiriyor.

https://www.instagram.com/p/CHX3Zy9nUnE/

Videoda izlediğiniz uçuş; BMW Group’a ait Designworks ve Avusturyalı profesyonel wingsuit pilotu Peter Salzmann iş birliğiyle gerçekleştirilmiş. Aslında bu video #NEXTGen 2020‘de ilk kez gösterilecek olan Electrified Wingsuit filminin fragmanı. BMW bugün başlayacak olan #NEXTGen 2020’de yalnızca otomobillerle ilgili tanıtımlar değil, Electrified Wingsuit gibi özel yeniliklerin de prömiyeri yapılacak. Çevrim içi etkinliğin ana teması ise BMW grubunun dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri olduğu elektrikli mobilite teknolojileri olacak.

https://www.instagram.com/p/CHQPHy1DWci/

Electrified Wingsuit her biri 7,5 kW güç çıkışına sahip olan iki adet muhafazalı karbon pervane ile donatılmış. Pervanelerin devir hızı yaklaşık 25.000 RPM. Elektrikli sistemin amacı, havada daha iyi bir sabit süzülüş elde etmek için kanat kıyafetinin performansını artırmak. Böylece daha uzun mesafelerin katedilmesini sağlamak. Electrified Wingsuit ile yapılan uçuşların sonunda normal wingsuit uçuşlarında olduğu gibi paraşütle iniş yapılıyor.

Görsel: YouTube