Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vollebak’ın Gömleği Dünyanın En Ücra Yerinde Satışta

Vollebak’ın Gömleği Dünyanın En Ücra Yerinde Satışta

Vollebak, Büyük Victoria Çölü'nde, hiçliğin ortasında yer alan Tjukayirla Roadhouse’da gömleklerini satışa çıkardı.

Vollebak, hem tasarımcı hem de birer atlet olan ikiz kardeşler Nick ve Steve Tidball tarafından kuruldu. Sürdürülebilir moda anlayışını destekleyen Vollebak’ı daha önceden haberini yaptığımız ömrünü tamamladıktan sonra gübre olarak kullanılabilen Plant and Pomegranate Hoodie, elektronik atıklar kullanılarak üretilen Garbage Watch ve üzerine ışıkla çizim yapılabilen Solar Charged Jacket tasarımlarıyla biliyoruz.

TBWA\London’ın eski yaratıcı yönetmenleri olan ikiz kardeşler, adidas ve Airbnb dahil olmak üzere farklı markalara iş yaptı. Beklenmedik kariyer değişimiyle birlikte dört yıl önce Vollebak’ı kurdular. Bilimi ve tasarımı birleştiren, çevresel duyarlılığı ön plana koyan bir marka yarattılar. Şimdiye kadar ürünlerini yalnızca markanın internet sitesinde satışa sunan İngiliz giyim markası, ilk fiziksel mağazası için yine sıra dışı bir yolculuğa çıkıyor.

Zorlu şartlara dayanıklı gömleği almak için zorlu bir yolculuğa çıkmak gerekiyor

Vollebak, Avustralya’nın batısında bulunan ve bölgenin en büyük çölü olan Büyük Victoria Çölü’nde, kısacası hiçliğin ortasında bir mağaza açtı. Macera tutkusunu alternatif moda çözümleriyle birleştiren Vollebak, dünyanın en ücra mağazası için küresel bir arama gerçekleştirdi. Konseptine en uygun olan çöl iklimini belirledikten sonra dünyanın en seyrek nüfuslu bölgelerinden biri olan Büyük Victoria Çölü’nde Tjukayirla Roadhouse’da ilk mağazasını açtı.

En yakın komşusuna 264 kilometre ve en yakın şehre 1200 kilometre uzakta olan Tjukayirla Roadhouse, gezegende ulaşılması en zor mağaza olabilir. Tjukayirla Roadhouse; Carol, Ross ve köpekleri Bronson tarafından yönetiliyor. Çift, Tjukayirla Roadhouse’u yorgun gezginlerin dinlenme noktası olarak tanımlıyor. Giriş ve çıkış rotalarının dahi tahmin edilemez olduğu bu ıssız bölgeye yaklaşık iki günlük bir otomobil yolcuğu veya uçakla gelmek mümkün.

Mağaza için hazırlanan ve James Dive tarafından yönetilen on iki dakikalık Remote Store One isimli tanıtım filmi hiçliğin ortasında yer alan bu yeri inceliyor. Hurdaya çıkmış araçların yer aldığı araç mezarlığı ve tozlu yolların kenarındaki kuru kafalarıyla bu bölge sadece çetin cevizlerin ulaşabileceği bir nokta. En zorlu ortamlara dayanıklı, alternatif tasarımlı ürünler sunan Vollebak da ilk fiziksel mağazasının kendi bakışını yansıtmasını istediği için bu durumdan oldukça memnun.

Vollebak sıradaki durak için arayışa başladı

Vollebak, şu anda Planet Earth Shirt tasarımlarının Tjukayirla Roadhouse’da satışa sunulduğunu söylüyor. Gömleğin fiyatını ise Ross ve Carol belirliyor. Uzunca bir yol gidip gömleğe ulaştıktan sonra muhtemelen biraz dinlenmeniz ve kendinize gelmeniz gerekebilir.

vollebak

Marka bu tarzda on farklı yerde ürünlerini satışa sunmayı planlıyor. Sıradaki durak için arama çalışmalarına şimdiden başlamışlar. Gelen ilginç tekliflere de açık olduklarını belirtiyorlar. Sizin de saklı kalmış olduğunu düşündüğünüz tenha yerler varsa Vollebak ile paylaşabilirsiniz.

Künye

Prodüksiyon Şirketi: Scoundrel
Yönetmen: James Dive
İdari Yapımcı: Adrian Shapiro
Yapımcı: Morgan Benson-Taylor
DOP: Tania Lambert

Görsel: YouTube