Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırdıysak Özür Dileriz

Kırdıysak Özür Dileriz

Can Bonomo'nun yeniden yorumladığı "Beni Affet" şarkısıyla erkekler hatalarını fark ediyorlar ve kalbini kırdıkları kişilerden af diliyorlar.

AXE çok uzak olmayan bir geçmişe kadar inanılmaz cinsiyetçi ve kadın-erkek fark etmeksizin insanı objeleştiren bir markaydı. Fakat dünyamız ne kadar eşitliğe evriliyorsa markalar da bir o kadar değişiyor. Dünyanın eşitlik konusuna eğilmesi AXE’ı da değişime sürüklüyor tabii. Yıllarca erkekliğin yanlış yanlarını öven marka, giderek yerini “Erkekler de Ağlar” ya da “Find your magic” gibi söylemlere bırakıyor.

AXE ve Can Bonomo geçtiğimiz sene “Erkekler de Ağlar” demişti. O reklamda marka, Nilüfer’in ’85 tarihli “Erkekler Ağlamaz” şarkısına “Hayır efendim ağlarız” diye cevap veriyordu. AXE bu video ile klişeleri yıkmayı amaçlamış ve erkeklerin duygularını özgürce yaşamalarına destek vermişti. Şimdi de AXE, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde Can Bonomo’yla “Beni Affet” diyor, özür diliyor.

Kaybetmek için Çok Erken

#kırdıysaközürdileriz etiketiyle sosyal medyada da desteklenen video yine “Erkekler de Ağlar” gibi siyah beyaz çekildi ve ağır çekimde sahnelere sahip. Videoda baba-oğul, okulda kavga eden iki genç, sevgili veya evli çift gibi ikililer görüyoruz. Karşılarındakini inciten erkekler şarkının sözleriyle beraber hatalarını fark ediyorlar ve af diliyorlar.

Beni Affet aslında Bir Adın Kalmalı şiirine ait. Bu şiir internette bir dönem kimin olduğu belirsiz bir şekilde iki şair arasında gidip gelmişti. Bir dönem Ahmet Hamdi Tanpınar şiiri diye paylaşılan Bir Adın Kalmalı ya da Beni Affet’in gerçek şairi ve söz yazarıysa İbrahim Sadri Eren.

AXE bir erkek markası olarak “erkek adam özür dilemez” diyenlere, “hayır gerekirse diler” diye cevap veriyor ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde kadınların hem gününü kutluyor hem de geçmişte yaşananlar için özür diliyor.

Künye:

Reklam veren: AXE
Reklam ajansı: Manajans JWT
Yapım Şirketi: Depo Film
Yönetmen: Serdar Dönmez

Görsel: YouTube