Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The North Face Çadırları Çantaya Dönüştü

The North Face Çadırları Çantaya Dönüştü

The North Face ve İngiliz tasarımcı Christopher Raeburn outdoor markanın çadırlarını geri dönüştürerek çantalar tasarladı.

Outdoor giyim üreticisi The North Face sürdürülebilir ve çevreci ürünleri için işbirliği yapmaya devam ediyor. BMW için hava alan özel kumaştan süper hafif karavan yapan The North Face, FUTURELIGHT adlı karavanı CES 2019’da tanıtmıştı. 2015 yılında biyomateryal üreticisi Spiber ile birlikte gerçekleştirilen işte ise sürdürülebilir tabanlı Moon Parka isimli mont üretmişti. Marka son çalışmasında ise kendi üretimi çadırları geri dönüştürdü.

The North Face çevre dostu aksesuar koleksiyonu için İngiliz tasarımcı Christopher Raeburn ile birlikte geri dönüştürülmüş çantalar hazırladı. 2001 yılında fazla kumaş ve kıyafetleri işlevsel yeni parçalara dönüştürmek için Londra merkezli bir marka yaratan RÆBURN, tasarladığı ve satışa çıkardığı ürünlerin üzerine 4R, “Remade, Reduced, Recycled, Ræburn” (yeniden yapılandırıldı, azaltıldı, geri dönüştürülüyor, tasarımcının markası) baskıları yapıyor. RÆBURN ünlü moda tasarımcıların giysilerinden paraşüt kumaşlarının parçalarına kadar pek çok sıra dışı malzemeden farkındalık yaratan yeni ürünler tasarlıyor. Geçmişte V&A, Disney, Timberland, Clarks ve Victorinox gibi markalarla çalışan tasarımcı The North Face ile birlikte yine çevre dostu tasarımlar hazırladı.

Hafif, dayanıklı ve kullanışlı çantalar

Çantalar, The North Face çadırlarının geri dönüştürülmesi ile hazırlandı. 3 farklı modelde tasarlanan çantalarda sarı ağırlıklı renkler kullanılırken ikonik The North Face logosu ve tasarımcının 4R yazılı kayışları bulunuyor. Yarattığı RÆBURN markası ile birlikte endüstride olumlu bir değişim yapmak için çalışan Christopher Raeburn, The North Face gibi keşfetmeye ve korumaya önem gösteren bir marka ile çalışmanın gurur verici olduğunu ifade ediyor.

Her bir çanta geri dönüşümlü çadırların farklı bölümleri kullanılarak yapıldı. Çadırların farklı bölümlerinden oluşan çantalar, aynı tasarıma sahip olsalar bile kumaşlarından dolayı her biri diğerinden farklı desene sahip. Tasarım çantalarda kullanılan çadır kumaşı dayanıklı ve su geçirmez olmasının yanında hafif ve katlanabilir bir yapıda bulunuyor. Büyük bez çanta 289 gram ağırlığında iken omuza asılan çanta 167 gram, sırt çantasının ağırlığı ise sadece 119 gram. Çantalar 26 Mart’tan itibaren çevrimiçi olarak satılmaya başlandı 80 ila 135 İngiliz Sterlini arasında satıldı. Halihazırda tükenmiş olan çantalar ilerleyen günlerde Christopher Raeburn ve The North Face işbirliği ile tekrar satışa çıkabilir.

Görsel: raeburndesign.co.uk, Instagram/raeburn_design