Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The North Face’ten Sentetik Örümcek İpliğiyle Üretilmiş Parka

The North Face’ten Sentetik Örümcek İpliğiyle Üretilmiş Parka

The North Face, biyomateryal üreticisi Spiber ile birlikte biyomühendislik ve sürdürülebilirlik tabanlı Moon Parka'yı üretti.

Biyomühendislik yardımıyla teknolojiyi yeni ve çevre dostu ürünler geliştirmeye yönelik kullanımlarda The North Face ve Japon biyomateryal üreticisi Spiber bir araya gelerek ufuk genişletici bir ürün hazırladı. Moon Parka isimli mont, bakteri ve protein tabanlı organik gelişim süreciyle hazırlanıyor. Ve tüm akış içerisinde ortaya çıkan iplik çelikten bile güçlü olmasıyla bilinen örümcek ipliğinin sentetik bir replikasına dönüşüyor.

Esnek ve dayanıklı materyal, sağladığı yüksek performansın yanı sıra moleküler seviyedeki örümcek ağı dizilimiyle üretim sürecinde yenilikçi bir adım olarak görülüyor. Yapay örümcek ipeği Japoncada örümcek ağı anlamına gelen Qmonos kelimesiyle anılıyor. Ve The North Face’in bu yeni teknikle ürettiği ilk ürün Moon Parka isimli montu oldu. Japonya’da lansmanı yapılan ve Tokyo, Osaka, Fukuoka gibi büyük şehirlerindeki mağazaları turlayan mont, 2016’da tüm dünyadaki The North Face mağazalarında satışa çıkacak.

Görsel; Goldwin