Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Aile Fotoğraflarından Murallara

Eski Aile Fotoğraflarından Murallara

Mohamed L’Ghacham, eski fotoğraflardan alıntıladığı sahneleri dünyanın farklı şehirlerinde mural olarak resimliyor.

Mural, sanatçıların içerik ve biçim açısından farklılaşan yaklaşımları sayesinde sürekli kendini yenileyen bir alan. Sanatçılar; optik yanılsamayı, mandalayı, dantel desenlerini, röntgen efektini, origamiyi ve daha pek çok farklı tekniği mural sanatında uyguluyor. Mohamed L’Ghacham ise eski aile fotoğraflarını murallara taşıyarak kendine farklı bir kulvar yaratmış.

Mohamed L’Ghacham kentleri nostaljik albümlere dönüştürüyor

Fas doğumlu Mohamed L’Ghacham, Barselona’da çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçı, eski aile fotoğraflarına ve gündelik nesneleri konu alan fotoğraflara dayanarak duvar resimleri yapıyor. Özgün ve samimi olduklarını düşündüğünden fotoğraf kazalarına ayrı bir önem veriyor. Genellikle yemek masası etrafında toplanan aileler, mutfaktaki hazırlıklar, doğum günü kutlamalar gibi sahnelere odaklanmış. Aslında 80’li ve 90’lı yıllarda yaygın olarak kullanılan filmli kompakt makinelerin de etkisiyle çoğumuzun böyle aile fotoğrafları var. O nedenle bu kareler oldukça tanıdık geliyor insana. Murallarda fotoğrafların büyütülmüş haliyle yüz yüze gelindiğinde, o aile üyelerine özel ve başkaları için önemsizmiş gibi görünen anlar yeni bir anlam kazanıyor. Bu ailelerle hiç tanışmamış olmanıza rağmen içinizde kendi ailenizle ve kişisel tarihinizle ilgili imgeleri ve duyguları uyandırıyor.

L’Ghacham kaynak olarak kullandığı fotoğrafların vintage estetiğine sadık kalmış ve sessiz renk paletleri kullanmış. Bu renkler aynı zamanda, duvar resimlerini bulundukları kentin atmosferiyle de uyumlu kılmış.

Mohamed L’Ghacham’ı internet sitesi, Facebook sayfası ve instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Sanatçının üretim sürecini ise Vimeo kanalındaki videolarda görebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/Bvy20Puhmo-/

https://www.instagram.com/p/BcQJei9BVYe/

Görsel: Instagram