Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadıköy’ün Rengarenk Festivali Mural İstanbul 2018 Programı Duyuruldu

Kadıköy’ün Rengarenk Festivali Mural İstanbul 2018 Programı Duyuruldu

2012'den beri Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Mural İstanbul kapsamında bu yaz Kadıköy'ün 4 duvarı yeni renklerine bürünecek.

Mural İstanbul’un artık Kadıköy’ün ve yazın bir sembolü gibi. 2012’den bu yana düzenleniyor ve her festival Kadıköy’e eşsiz eserler bırakıyor. 2015’te Belediye binasının 3 duvarını boyayan Eski Reyn, Nuka ve Wicx, eserleriyle yıllardır Kadıköy’e metrobüsle gelenleri karşılıyor. Caferağa, Osmanağa, Rasimpaşa mahalleleri başta olmak üzere Acıbadem’e de taşan festival gri duvarları bulup renklendirmeye devam ediyor. Bu sene 20 Haziran’da başlayacak olan festival 8 Temmuz’a kadar devam edecek.

Gri duvar kalmayana dek!

Mural İstanbul bu yıl 4 sanatçıyı ağırlayacak. Brezilya’dan Arlin, Sırbistan’dan Artez, Hırvatistan’dan Lonac ve Türkiye’den Omeria eserleriyle Rasimpaşa ve Osmanağa mahallelerindeki 4 duvarı boyayacak. Belki hatırlayanlarınız olabilir, Lonac 2 sene önce 14 Şubat için yaptığı kalp muralı ve GIF’iyle dünya çapınca konuşulmuştu. Bu seneki sanatçı portfolyosu hem yerli ve yabancı dağılımıyla hem de teknik olarak farklı disiplinlerdeki isimlerle zengin bir yelpaze sunuyor. Geometrik formlar, gerçekçi çizimler ve farklı tonlarla Kadıköy renklenmeye, zenginleşmeye devam edecek.

7. kez düzenlenen festivalin poster tasarımı da her zamanki gibi Erman Yılmaz‘a ait. Erman, 2016’da Mural İstanbul için hazırladığı tasarımla 35. Grafik Tasarım Ödülleri’nde ödül kazanmıştı. Festival boyunca eserlerin yapılışını izlemek ve gözlemlemek isterseniz, bir açık hava festivali olduğu için gündüz saatlerinde her an ziyaret edilebiliyor. Zaten festival yetkilileri adresleri de afişle birlikte paylaştığı için geriye sadece navigasyona gerekli bilgileri vermek kalıyor.

Mural İstanbul 2018 ile Kadıköy’e bırakılan eserler:

Artez

Arlin

Lonac

Omeria

Bonus mural:

Max on Duty

Görsel: Facebook