Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katie Kimmel ve “Troll” Yüzlü Heykelleri

Katie Kimmel ve “Troll” Yüzlü Heykelleri

Katie Kimmel'ın gülümseyen muzları ve kutu kutu çikolataları Pazartesi sabahınızı neşelendiren seramik heykeller olacak.

Bazı insanlar büyüdükleri çevre itibarıyla komik olabilirler. Bazense komik olmak doğuştandır. Etrafınızda kimse komik değilse bile siz insanları güldürebilirsiniz. Şaka yapmak bir noktada içten gelen bir dürtüdür çünkü ve ürettiğiniz alan neyse orada kendini ifade edebilir. Tabii ki bazı çalışma yerleri şakaya uygun olmayabilir ama kişi şakacıysa bunu her mecraya bir noktada taşıyabilir. Bu tabii benim varsayımım ve şakaya bakış açım. Siz farklı düşünebilirsiniz. Katie Kimmel da hem çevresel etkilerden hem de kendisinden gelen komedi yeteneğine sahip bir heykeltraş. Heykellerine hayat görüşünden bazı parçalar ekliyor ve bu eklediği parçalar eserlerinin esas karakterini oluşturuyor.

Katie’nin Hayali Arkadaşları ve İnanılmaz Mutluluğu

Katie Kimmel 27 yaşında, Los Angeles’ta yaşayan genç bir heykeltraş. Kendisi Jimmy Kimmel’ın en büyük kızı. Babasını tanımayanlar için özet geçmem gerekirse, kendisi TV sunucusu, komedyen, yazar ve yapımcı. Dilini ve sözcüklerini esirgemeyen biri kamera karşısında. 2003 yılından beri Jimmy Kimmel Live! isimli bir gece yarısı talk-show programı hazırlıyor. Kızı da babasının espri anlayışını almış biri. Babası gibi sivri sözler söylemiyor ama yine sivri ve dikkat çekici işler yapıyor. Heykellerinde doodle yüz ifadeleriyle nesnelere anlam katıyor Katie Kimmel.

Bazen yaptığı bir muz hayatı sorgular şekilde bakıyor. Bazen bir limon “beni neden sıkmıyorsun” bakışlarıyla karşısındakini yargılıyor. Bazense köpekler, kediler onun heykellerinde yeni fiziksel oranlara sahip oluyor. Ama şurası kesin işlerine bakarken eğleniyorsunuz. Eğer sanatçının Instagram’ını incelerseniz ne kadar da troll biri olduğunu görebilirsiniz. Bunu sadece heykellerine yansıtmıyor. Çizimlerinde de bu dünyayı koruyor. Sanıyorum sanatçı için biraz dünyayı troll görüyor ve yaşıyor diyebiliriz. Sanatçının işleri bana Sarah Silverman’ın şovunun yaratmak istediği algıyı da anımsattı.

Katie’nin özellikle heykellerindeki suratlar çok güzel. Gözlerin yerleşmesi, suratlardaki boş ve “birazdan seni güldüreceğim” ifadesi heykellerden de espri yapmasını bekliyor. Sadece hayvan ve cansız nesnelerin heykelini yapmıyor Katie. İnsanların ve yaşadıkları durumların da heykellerini yapıyor. Sanatçı sanatını tek kelimeyle mutluluk olarak tanımlıyor. Nasıl ki Sean Chartmatz animasyonlaştırıyor ve gerçek dünyayı daha çizgisel görmemizi sağlıyor, Katie de o sanatçılardan. Sanatının amaçlarının içerisinde bizi gülümsetmek ve güzel hissettirmek de var.

Sanatçının beyninde bir venn şeması varsa seramik bunların kesişiminde bulunuyormuş. Sanatçı kilin yaratıcılığı beslediğini ve bir kendini ifade biçimi olarak çok kullanışlı olduğunu düşünüyor. Katie Kimmel’in eğlenceli dünyasını sitesinden, Instagram’dan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Katie Kimmel