Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Esnemeyi Gizlemenin 5 Yolu

Esnemeyi Gizlemenin 5 Yolu

New York'lu müzisyen ve komedyen Daniel Koren yeni skecinde bizlere biriyle konuşurken esnememizi saklayabileceğimiz beş komik yöntem gösteriyor.

Esnemek bulaşıcıdır. Birinin esnediğini gördüğünüzde siz de esnersiniz. Hatta birileri esnemekten bahsedince esneyeni dahi gördüğüm oldu. Bir de tabii ki esnerken şekilden şekile girmek var. Derin nefes alır gibi esneyen var, biri bakıyormuş gibi kafasını yana çevirip esneyen var, saklayan var, saklamayan var. Kısacası var da var. New Yorklu müzisyen ve komedyen Daniel Koren yeni skecinde bizlere bu konudan bahsediyor. Ve bazı esneme ipuçları veriyor.

Daniel Koren videoda sokakta yürürken bir arkadaşıyla karşılaşıyor. Arkadaşı o konuşurken esnemeye başlıyor ve Daniel Koren de o andan itibaren iç sesine geçip ne kadar gerildiğinden bahsediyor biri esnerken. Sahi biri bizi dinlerken neden esner ki? Sıkıcıyız diye mi? Yorgun diye mi? Dün gece uyuyamadı diye mi? Yoksa SIKICIYIZ diye mi? İşte bu tarz düşüncelerin akabinde Daniel Koren bizi güldürmeye başlıyor ve bize beş farklı esnemeyi saklama hareketi gösteriyor. Özellikle kahve ve neredeyse hapşuracaktım güzel saklama hareketleri belirtmek isterim.

Sıkıcı Mıyım Yoksa Gerçekten Uykusu Mu Var?

Peki bu esnemeleri nasıl mı saklıyoruz? Hemen bunları çok detaya girmeden söyleyeyim. Ağzımız hafif kapalı esneyebiliriz ki bu en çok kullanılan yöntemdir. Ya da karşımızdaki dinlerken heyecanla ve ilgiyle kafamızı “aaa, bu çok ilginçmiş” dercesine sallarken esneriz. Ya da “sanırım hapşuracağım” yüz ifadesiyle sahte bir hapşurma ve gerçek bir esnemeyi birleştirebiliriz. Daniel Koren’in bahsettiği dördüncü yöntemse kahve içer gibi yapıp esnemek, bu gerçekten saçma ama denemek lazım, değil mi? Komedyenin son yöntemi de suratını tişörtle temizler gibi yapıp esnemek.

Gerçekten düşününce insan bazı ortamlarda esnemesini gizlemesi gerekiyor gibi hissedebiliyor ve öyle davranıyor. Komedyenin bu konuya değinmesi gayet hoş ve eğlenceli olmuş.

Görsel: Vimeo