Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyahat Etmek İstiyorum, Evet!

Seyahat Etmek İstiyorum, Evet!

İsim değişikliğine giden seyahat sitesi oui.sncf yeni kampanyasının açılış filminde, fütüristik bir hava içerisindeki renkli ve eğlenceli görüntülerle seyahat isteği uyandırmayı amaçlıyor.

Fransa’nın önde gelen seyahat sitelerinden Voyages-sncf.com, geçtiğimiz Aralık ayında ismini Oui.sncf olarak değiştirmiş. Siteye eklenen yeni özelliklerle birlikte yeni isimde geçen “evet” anlamındaki “oui” kelimesi de tabii tabii bol bol reklam malzemesi vermiş. TBWA\Paris tarafından hazırlanan kampanya da bu değişimleri anlatırken Fransız hedef kitleye seyahat arzusu aşılamayı amaçlıyor.

Pek çok ayağı olan kampanyanın açılış filmi; renkli, neşeli ve dinamik. Mad Max-vari bir fütüristik hava taşıyan filmde seyahat deneyimi rüyayı andıran bir görsel dille anlatılmış. Filmde tozlu bir yolda bir araba içerisindeki bir diva, sözleri “Oui” kelimesinden ibaret bir aryaya başlıyor. Arya ile beraber yolun etrafındaki buz (ya da cam) fanuslar kırılıyor, içlerinden farklı bölgelere yolculuk çağrışımları yapan araçlar fırlıyor. Örneğin, birinde arkasında Eyfel Kulesi taşıyan bir ekler aracın içinde bir çift görüyoruz. Bir diğer araç kocaman bir porselen çaydanlık, içindeyse bir İngiliz askeri var.

Divamız “Ouiiiii” (Eveet) diye bağırdıkça camlar kırılıyor; safariler, deniz-güneş tatilleri, tropik destinasyonlar ve daha nice seyahat fikirleri görüntüye geliyor. Tüm bunlar birbiri ardına eklenerek bir konvoy oluştururken film “Seyahate evet diyin” diyerek sonlanıyor.

seyahat_oui sncf_tbwa paris_say yes to travel_bigumigu seyahat_oui sncf_tbwa paris_say yes to travel_bigumigu seyahat_oui sncf_tbwa paris_say yes to travel_bigumigu seyahat_oui sncf_tbwa paris_say yes to travel_bigumigu

Filmde Tek Geçen Kelime, Markanın Yeni İsmi

Ödüllü yönetmen Andreas Nilsson tarafından yönetilen film; hem insanda “Ay bir yerlere mi gitsek?” duygusu uyandırmak açısından hem de seyahatin yarattığı o büyülü keşif ve macera duygusunu vermek açısından başarılı. Bunun ötesinde bir isim değişikliğinin akabinde gelen bir film olarak filmde sadece yeni isim olan “Oui” kelimesinin geçiyor olması da marka bilinirliği anlamında eminim etkili olacaktır.

Pek çok sosyal platformda yayına giren film aynı zamanda televizyon ile kablolu ve dijital kanallarda da gösteriliyor. Bunun yanı sıra ülke çapındaki tren istasyonları, Paris metrosu ve otobüslerinde yayına giren pano ve raketlerle de destekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Oui.sncf
Reklam Ajansı: TBWA\Paris
Ajans Yöneticileri: Anne Vincent, Mathilde Seboul, Adrien Marsaud
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal, Faustin Claverie
TV Sorumlusu Maxime Boiron
TV Yapımcısı: Mathilde Nanot-Lachkar
Yapım: LA PAC
Yapımcı: Jean-Gabriel Saint-Paul, Jérôme Denis
Yapım Koordinatörü: Magali Lamer, Camille Richardeau
Yönetmen: Andreas Nilsson
Yapım Yönetmeni: Eric Lipchitz
Post Prodüksiyon: TBWA\ELSE -DIGITAL DISTRICT
Post Prodüksiyon Yapıcısı: Mélanie Bernard, François Schmidt
Kurgu: Walter Mauriot
Kurgu Asistanı: Emilien Denis
Grading: Didier Lefouest, François Miens, Pierre Brière
Görsel Efekt Süpervizörü / Lead Flame Sanatçısı: Yves Delforges
Görsel Efekt Süpervizörü: Arnaud Leviez
Flame Sanatçısı: Alexis Baillia, Francois-Xavier Clément, Dan Nicolescu
Matte: Bruno Serre, Fabien Montes, Quentin Collombet, Nicolas Loudot
3B Grafik Sanat: Jimmy Cavé, Doriane Lopez, Nicolas Beli, Robert Urbanczyk, Sylvain Sarradin, Chawki Rodesly, Jean Lamoureux, Matt Lee
Müzik: TBWA\ELSE
Müzik/ Ses Sorumlusu: Olivier Lefebvre
Ses Sanat Yönetmeni: Fanny Mithois
Ses Tasarım: Pascale Gaubertier
Beste: Max Labarthe, Arthur Simonini

Görsel: YouTube