Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uber’den Kadın Futbolculara Güvenli Seyahat Desteği

Uber’den Kadın Futbolculara Güvenli Seyahat Desteği

Uber sahiplendiği güvenlik kavramının sınırlarını Powerleague ile birlikte genişletiyor.

Uber, mini futbolun bir türü olan 5’li futbolun en bilinen ligi Powerleague ile yeni bir iş birliğine imza attı. Kadın futbolcuların maçlara güvenli bir şekilde gidip dönmelerini sağlamak amacıyla  sporcuların seyahat bedellerini karşılayacağını duyurdu.

Powerleague’in verilerine göre kadın futboluna katılım oranları kış boyunca düşüyor ve bu düşüşün nedenlerinden biri olarak maçlara güvenli seyahat söz konusu olduğunda yaşanan zorluklar gösteriliyor. 10 bin euro bütçeli bu proje ile kadın futboluna katılımın artırılması hedefleniyor. Yeni sezon başlangıcı olan 30 Ekim itibarıyla tüm seyahat boyunca uygulanacak Uber’le güvenli seyahatin denemeleri bu ay başladı.

Uber’den hizmet güvenliğini iyileştirmenin yeni yolları

“Verdiğimiz bu temel destekle geleceğin yükselen yıldızlarını ortaya çıktığını görebileceğimiz için çok mutluyuz.” diyor Uber İngiltere’de Topluluk Yönetimi Başkanı Bex Xiao. Öte yandan Uber’in güvenli seyahat projeleri Xiao’nun ifadesiyle bununla sınırlı değil.  “Her zaman güvenlik özelliklerimizi iyileştirmenin yollarını arıyoruz. Yakın zamanda sürücülerin güvenliğine yönelik Yolculuğumu Paylaş ve Sürüş Kontrolü özelliklerini eklemiş olmaktan gurur duyuyoruz. İleriye dönük olarak güvenlik özelliklerine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Uber UK (@uberuk)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Powerleague, Instagram