Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
See It Be It 2020 Yaratıcı Sektörün Kadın Liderlerini Arıyor

See It Be It 2020 Yaratıcı Sektörün Kadın Liderlerini Arıyor

İletişim sektöründeki yeni yaratıcı kadın liderleri desteklemeyi ve sektördeki kadın erkek eşitsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan See It Be It programının 2020 başvuruları açıldı.

Sektördeki cinsiyet eşitliği için atılımlar gerçekleştiren Cannes Lions, 2014 yılından bu yana See It Be It programı ile yaratıcı pozisyonlardaki geleceğin kadın yöneticilerini tanımlamayı ve onlara hızlandırıcı bir program sunmayı hedefliyor. Özellikle üst pozisyonlardaki cinsiyet eşitsizliği konusunda harekete geçmeyi amaçlayan program sektörde çalışan dünyanın dört bir yanındaki kadınlara festivale gelme, özel eğitim programına katılma ve çevrelerini genişletme imkanı sunuyor. Programa 2018 yılında Rafineri yazarı Deniz Dülgeroğlu da kabul edilmişti. Biz de kendisiyle başvuru sürecine dair detayları konuşmuştuk.

Bu sene programa 15 kadın seçilecek

See It Be It programının 2020 başvurularının başladığı geçtiğimiz gün Cannes Lions tarafından duyuruldu. Yaratıcı kadınların üst pozisyonlarda yer almasını hızlandırmaya çalışan girişim katılımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor.

Spotify sponsorluğunda gerçekleşen programa dünyanın dört bir yanından 15 kadın seçilecek. Katılımcılar festival boyunca ücretsiz geçişlere, konaklama ve seyahat da dahil olmak üzere VIP Cannes Lions deneyimi yaşama imkanı yakalayacak. Bunlarla birlikte birebir rehberlik seansları, iş ağı oluşturma etkinlikleri, ustalık sınıfları, atölye çalışmaları ve sahne arkası turları da katılımcılara sunulacak fırsatlar arasında yer alıyor.

See It Be It 2020 programına 13 Ocak’a kadar başvurulabilir

FCBUlka CCO’su Swati Bhattacharya See It Be It 2020 programının elçisi seçildi. Kariyerine stajyer olarak başlayan Bhattacharya sektördeki 24 yılı aşkın sürede Hindistan’ın en etkili kadın CCO’sundan biri oldu. Bhattacharya, suan FCBUlka’da 113 kişilik bir ekibin liderliğini yapıyor. 2020 programını See It Be It başkanı Madonna Badger ile yönetecek olan Bhattacharya hikayesini katılımcılarla paylaşarak onlara tavsiyelerde bulunup program boyunca rehberlik edecek.

2014’teki lansmanından bu yana iletişim endüstrisindeki toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan ve küresel hareket haline gelen programa 2019 yılında 700’den fazla başvuru yapılmıştı. İletişim sektörü içinde çalışan ve yaratıcı lider yolunda olan tüm kadınlara açık olan başvurular için genellikle 5 ila 10 yıllık tecrübe aranıyor. Bu yıl başvuru alımları 13 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. 22-26 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşecek Cannes Lions’taki See It Be It programına bu adres üzerinden başvuruda bulunabilir.

Görsel: Twitter