Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması 2019

Bigumigu Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması 2019

Türkiye'nin en büyük sektörel gelir anketlerinden birine katılın, reklam ve pazarlama alanında ortalama maaş tablosunu birlikte çıkaralım.

2012 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması projemize bu sene de devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz araştırmamıza 1300’ün üzerinde katılım olmuştu. Sektördeki çalışanların maaş ortalamalarını, sigortalılık oranlarını ve memnuniyetlerini ölçtüğümüz anketimizi güncelledik ve Bigumigu Reklam ve Pazarlama Sektörü Gelir Araştırması 2019 projesi için hazır hale getirdik.

Araştırma projemizi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da veri bilimi uzmanı Evrim Aydın yönetiyor. Anketimizi Aralık ayının başına kadar açık tutmayı planlıyoruz. Ankete reklam ve pazarlama sektöründen ne kadar çok kişi katılım gösterirse sonuçların temsil gücü de o kadar artacağı için anketi doldurduktan sonra iş çevrenizdeki arkadaşlarınla da paylaşmanız önem taşıyor.

Pazarlama iletişimi ve reklam sektöründe çalışan kişilere bir referans noktası sunabilmek hedefi ile hazırlamış olduğumuz araştırmayı tamamlamak yaklaşık 2 dakika sürüyor. Araştırmanın ardından veri analizine başlayıp Ocak ayında sonuçları yayınlamayı hedefliyoruz.

2018 yılındaki araştırmanın sonuçlarını hatırlamak isterseniz aşağıdaki yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Bölüm 1: Anket Katılımı ve Genel Bilgiler
Bölüm 2: Sektör Maaş Ortalamaları ve Sigortalılık Oranları
Bölüm 3: Çalışanların Memnuniyeti