Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağmura ve Kazalara Karşı Koruma Sağlayan Dört Tekerli Bisiklet

Yağmura ve Kazalara Karşı Koruma Sağlayan Dört Tekerli Bisiklet

4 tekerli pedallı bisiklet DryCycle, sürücüyü kötü hava koşullarından koruyor, kaza anında kafa travması yaşama riskini azaltıyor.

Bisiklet sürmenin keyfini yaşarken diğer taraftan da yağmurdan iyi bir şekilde korunmak mümkün mü? Amsterdam’da yağmurlu havalar için tasarlanan Raynsie adlı bisikletçi tulumları, bu soruna yönelik şık bir çözümdü. Zorlu hava koşullarına dayanıklı bisiklet-otomobil PodRide ise alternatif bir kişisel ulaşım aracı olarak oldukça etkileyiciydi. PodRide gibi 4 tekerli elektrikli bir bisiklet olan DryCycle da kışın ulaşım için tek çarenin otomobil olmadığını bir kez daha kanıtlıyor.

Pek çok insan DryCycle’ı ilk bakışta velomobillerle (bisiklet-otomobil) karıştırabiliyor. Ancak aracı tasarlayan İngiliz bisikletçi ve girişimci Andy Murphy, onu Electrically Assisted Pedal Cycle (Elektrik Destekli Pedallı Bisiklet) olarak sınıflandırıyor.

DryCycle, çarpışmalara karşı test edilmiş dayanıklı bir gövdeye sahip

Sürücü, polikarbonat kapağı kaldırarak ve indirerek DryCycle’a girip çıkabiliyor. Aracın en önemli özelliklerinden biri de dayanıklı gövdesi. ABS polimerden yapılmış gövdenin temelinde çarpışmalara karşı test edilmiş alüminyum bir iskelet bulunuyor. Bu donanım, özellikle önden ve arkadan çarpışma durumunda sürücünün kafa travması yaşama riskini son derece düşürüyor.

DryCycle, 250 watt’lık bir Shimano Steps E8000 motor desteğine sahip. Bu motorla saatte 25 km hıza çıkabiliyor. 500 watt saat Shimano pil, dört saatlik şarjla 48 km yol yapma imkanı tanıyor. Ayrı bir 270 watt saat pil, aydınlatma sistemine ve diğer elektronik cihazlara güç sağlamak üzere ayrılmış. Shimano Di2 elektronik vites değiştirme sistemi, sürücülerin kolayca 11 vites arasında geçiş yapmasını sağlıyor. Ayrıca, park halindeyken geriye doğru pedal çevirmeyi mümkün kılan bir geri vitesi de bulunuyor. Çoğu velomobilde sürücülerin Taş Devri çizgi filmindeki gibi ayaklarını yere koyarak aracı geri yürütmek zorunda kaldığını düşünürsek bu da oldukça önemli bir detay. Diğer özellikleri; tam ön ve arka süspansiyon, hidrolik disk fren, araç içi direksiyon, elektrikli korna, uzaktan kumandalı bir elektronik kokpit kilidi, ısıtıcı ve bir ön cam sileceği olarak sıralanıyor. Tüm bu donanımıyla birlikte DryCycle 120 kg ağırlığa sahip. Aynı zamanda aracın taşıyabildiği maksimum yük miktarı da yine kendi ağırlığına eşit.

DryCycle’ın fiyatı gönderim ücreti hariç, e 14,995 £ (yaklaşık 19,358 ABD Doları) olacak. Ancak satışlar gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacağından, fazla beklemek istemeyenler şu linkten 50 £ (65 $) depozito yatırarak kendilerine ürün ayırttırabiliyor.

Görsel: DryCycle