Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cumhurbaşkanı Nereye Uçuyorsa Oraya Uçuran Kampanya

Cumhurbaşkanı Nereye Uçuyorsa Oraya Uçuran Kampanya

Kosta Rikalı seyahat acentası Destinos, çok seyahat eden cumhurbaşkanı Luis Guillermo Solis'in rotasını izleyen bir kampanyayla insanlara indirim fırsatları sunuyor.

Kosta Rika cumhurbaşkanı Luis Guillermo Solis, 2014 yılından beri görevde. Kosta Rika tarihinde herhangi bir seçilmiş siyasiden daha fazla seyahate çıkan Solis; cumhurbaşkanı olduğundan beri 30 kez ülke dışına uçmuş, Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da 25 farklı ülkeye gitmiş. Bu da medyanın ve halkın kendisine “Travelling President” (Gezgin Cumhurbaşkanı) lakabını takmasına neden olmuş. Ülkenin en büyük seyahat acentası Destinos da cumhurbaşkanının bu sıra dışı özelliğinden yararlanmaya karar vermiş.

Reklam ajansı McCann San José tarafından yaratılan “Fly Like A President” (Cumhurbaşkanı gibi uç) kampanyası; Solis’in seyahat rotasını izleyerek tüketicilere yeni destinasyonlar sunulmasını amaçlıyor. Kampanyanın ana platformu www.volacomoelpresidente.com adresi üzerinde yer alan internet sitesi. Cumhurbaşkanının ajandasına göre gerçek zamanlı olarak güncellene site; o anda Solis’in nerede olduğunu ve gittiği yerleri gösteriyor.

Cumhurbaşkanı yeni bir ülkeye doğru seyahate çıktığında zamansa ilginç bir şey oluyor. Cumhurbaşkanı gideceği yere varır varmaz, o ülkeye olan uçuşlar için kısıtlı süreliğine bir indirim devreye giriyor. Yani Solis, Çin’e mi gidiyor? Çin uçuşları Solis orada olduğu müddetçe %20 indirimli oluyor.

solis_destinos_mccann san jose_fly like a president_kosta rika_bigumigu_

Cumhurbaşkanına Seyahat Önerileri

Bunun ötesinde, Solis’in seyahatte olmadığı zamanlar da atlanmamış. Cumhurbaşkanının henüz gitmediği ya da gitmekten kaçındığı ülkeler hakkında cumhurbaşkanıyla doğrudan iletişim kurulmasını sağlamak üzere bir Twitter akışı oluşturulmuş. Bu akışta özellikle insan hakları, ekonomi, sürdürülebilirlik gibi konularda yenilikçi yaklaşımlar sunan ve bu nedenle Solis’in oraları ziyaret etmesini hak eden ülkeler hakkında haberler geçirilmiş. Böylece insanların cumhurbaşkanına “İzlanda’ya gidip oradaki eşit ücret politikasını Kosta Rika’ya getirmeye ne dersiniz?” gibi öneriler yapabilmesi sağlanmış.

Cumhurbaşkanının seyahat rotasını izleyerek 20’nin üzerinde uçuş sunan kampanya, indirim sağlarken insanlara sosyal konularda eleştiri yapabilme ve cumhurbaşkanına doğrudan bunları iletebilme şansı vermiş. Böylece Kosta Rika halkının büyük ilgisini çeken kampanya, internet sitesi üzerinde 1,5 milyon ziyaretçi almış. 4 milyonluk nüfusa sahiğ bir ülke için oldukça etkileyici bir sayı… İlgili Twitter akışı 67 bin takipçi kazanırken Solis’e 4700 tweet atılmış ve bu da cumhurbaşkanını ulusal TT listesine sokmuş. Sonuç olarak, kampanya toplamda 1,3 milyon sosyal medya etkileşimi kazanmayı başarmış. Destinos’un seyahat satış gelirleri ise ölü sezonda olmasına rağmen kampanya başladığından bu yana %38 oranında artmış.

Fly Like a President, bir ülkenin kendine özel, benzersiz bir durumunu iletişim için kullanan ve bu sayede büyük etki yaratmayı başaran akıllıca bir kampanya. Gündemi yakalamanın ve popüler kültür içerisinde yer alabilmenin iletişimdeki önemini bir kez daha gösteren, küçük ama

Künye:

Reklamveren: Destinos Travel Agency
Reklam Ajansı: McCann San Jose
Yaratıcı Yönetmen: Huelander Escalante
Reklam Yazarı: Ernesto Villalta
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Nathalyn Calderon
Sanat Yönetmeni: Oscar Paredes
Web Geliştirme: Luis Cieza
Yapım: MediaByte
Danışman: Christian Caldwell
Müşteri Onayı: Porfirio Campo

Görsel: YouTube