Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Milletvekillerinden Andrzej Duda’ya Gökkuşaklı Protesto

Milletvekillerinden Andrzej Duda’ya Gökkuşaklı Protesto

Muhalefet partisi vekilleri ikinci kez Polonya Cumhurbaşkanı seçilen Andrzej Duda’nın LGBTi+ karşıtı söylemlerini protesto etmek için yemin töreninde gökkuşağı rengi elbiseler giydi.

Seçim döneminde LGBTİ+ karşıtı bir kampanya yürüten Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda geçtiğimiz ay ikinci turda seçilerek beş yıl daha görev yapmaya hak kazandı. Andrzej Duda seçimlerden önceki aylarda evlilik eşitliğini ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmesini yasaklayacağını söylemişti. Ayrıca yine seçim kampanyası sırasında LGBTİ+ hareketinin komünizmden daha zararlı bir ideoloji olduğunu savunmuştu.

Muhalif vekillerden tüm vatandaşların refahını koruyun çağrısı

Muhalefet partisi vekilleri bu durumu protesto etmek için Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın yemin törenine gökkuşağını temsil eden giysilerle katıldı. Vekillerin virüs nedeniyle taktığı maskeler de yine rengarenkti.

Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen yemin törenine bazı muhalif vekiller boykot ederek katılmadı. Bir grup vekil ise Başkan Andrzej Duda’nın yemin töreninde gökkuşağı renklerini dalgalandırdı. Tören sırasında bazı vekiller Duda’nın yasaları ihlal ettiğini öne sürerek anayasa nüshalarını da kaldırdı. Perşembe günü yapılan açıklamada törende hazır bulunan muhalefet vekilleri, seçimlerde oy kullanan Polonya halkının isteklerine saygı duyulması gerekliliğinin altını çizdi.

Muhalif partisinin milletvekillerinden Magda Biejat, Polonya Cumhurbaşkanı’nın tüm vatandaşlarının rafahını korumalıdır diyerek tepkisini gösterdi. Meclisten gökkuşağı renklerinin hakim olduğu bir paylaşım yaptı.

View this post on Instagram

#TęczaNieObraża #lgbt #lgbt🌈 #lgbti

A post shared by Amnesty Polska (@amnesty_international_polska) on

Görsel: Twitter, Instagram