Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birlikte Gökkuşağı Rengini Oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları

Birlikte Gökkuşağı Rengini Oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları

LGBTİ+ hakları için kendi renkleriyle bir araya gelen 6 sivil toplum kuruluşu reklam panolarını gökkuşağı rengine boyadı.

Türkiye’de Onur Yürüyüşleri 2015 yılından bu yana özgür ve barışçıl bir ortamda gerçekleştirilemiyor. Gökkuşağı renklerindeki LGBTİ+ bayrağının bırakın Onur Yürüyüşü’nde açılması bu renkteki ürünlerin satışlarına dahi kısıtlamalar getiriliyor. Türkiye’de faaliyet gösteren 6 farklı sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği kampanyada ise LGBTİ+ bayrağındaki renkler ortaya çıkıyor.

Birlikte daha renkli ve daha güçlüyüz

Farklı renklerdeki 6 sivil toplum kuruluşunun iş birliğinde hayata geçen #BirlikteRengarenk etiketli projede kendi renklerini kullanan kuruluşlar yan yana kiralanan reklam panolarında gökkuşağı renklerini bir araya getiriyor. Katılım gösteren kuruluşlar arasında; Change.org, ESHİD (Eşit Haklar İçin İzleme Derneği), Greenpeace, Hayata Destek, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Uluslararası Af Örgütü bulunuyor.

Gökkuşağı renklerine uygulanan yasağı protesto eden #BirlikteRengarenk kampanyası renklere uygulanan yasakları bir nevi hack’liyor. LGBTİ+ bayrağındaki 6 rengin tek başına bir sorun yaratmadığına ancak bir araya geldiğinde uygulanan sansüre dikkat çekiliyor.

Türkiye’nin farklı noktalarında yer alan açık hava kampanyası “Farklı renklerimizle bir araya gelmekten onur duyuyoruz. Birbirimize destek olduğumuzda gökkuşağı gibi rengarenk, eşit, özgür ve daha güçlüyüz.” söylemi ile destekleniyor. Kampanya VMLY&R İstanbul imzası taşıyor.

Görsel: Instagram, VMLY&R İstanbul