Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercan Resiflerinden İlham Alan Tekstil Heykelleri

Mercan Resiflerinden İlham Alan Tekstil Heykelleri

Mariko Kusumoto, yarı saydam tekstil malzemeleri kullanarak mercan resiflerini andıran heykeller ve aksesuarlar tasarlıyor.

Giyilebilir heykeller ya da heykelsi aksesuarlar, moda ve sanat arasındaki etkileşimin en güzel meyvelerinden. Giyilebilir makrome heykeller, ambalaj malzemelerinden yapılmış rönesans giysileri, kağıttan yapılmış dev barok peruklar ve buluntu malzemelerle süslenmiş kumaş maskeler bunun en güzel örneklerindendi. Japon sanatçı Mariko Kusumoto ise mercan resiflerini anımsatan rüya gibi tekstil heykelleri tasarlıyor.

Mariko Kusumoto’dan rüya gibi tasarımlar

El işi konusunda usta olan Mariko Kusumoto, yeni çalışmalarında yarı saydam polyester, naylon elyaf ve pamuk kullanmış. İnşa ettiği birimler ve yapılar su altı bitki örtüsünü ve mercan resiflerini andırıyor. Massachusetts’te çalışmalarını sürdüren sanatçı, tasarımlarının zihni ve duyuları harekete geçirebilen gözlemlenebilir fenomenleri yansıttığını belirtiyor. Bu fenomenleri; gerçeküstü, zarif ve beklenmedik yeni bir temsil biçimiyle yeniden yorumlamış.

Mariko kusumoto, normalde sert olması beklenen birimleri (örneğin boncukları) tekstil malzemelerinin yumuşak dokusuyla üretiyor. Aynı zamanda saydam olmaları, tasarımlara masalsı bir hava katıyor. Parçalar sanki su altında süzülüyormuş gibi görünürken, renkleri ve dokuları da onlara gerçeğe yakın bir ışıltı katıyor.

Çalışmaları arasında; her boncuğunda minik dünyalar saklı bilezik, kolye ve yaka iğnesi gibi giyilebilir objelerin yanı sıra bağımsız heykeller de mevcut. Sanatçının tekstilden metale ve reçineye uzanan farklı çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Mariko Kusumoto Mariko Kusumoto

Görsel: Instagram